CARSNEWS
AUTONEWS

Η 8η γενιά του εμβληματικού VW Golf GTI στην Γενεύη!

Όπως περιμέναμε, το GTD δεν θα είναι η μοναδική νέα έκδοση του Volkswagen Golf που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Με ένα σκίτσο του εμπρός μέρους και μία σύντομη ανακοίνωση, η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι δίπλα στο πετρελαιοκίνητο αδερφάκι του και κάτω από τα φώτα της μεγάλης έκθεσης θα σταθεί και η νέα, 8η γενιά του εμβληματικού Golf GTI!

Η Volkswagen επιμένει ότι παρά το πέρασμα 45 ετών από το λανσάρισμα του πρώτου Golf GTI, κάποια πράγματα έχουν μείνει τα ίδια γιατί δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν αλλά ταυτόχρονα, το GTI παραμένει σύγχρονο και σχετικό γιατί επαναπροσδιορίζεται και συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Έτσι, φτάνοντας στην 8η γενιά, βλέπουμε πως επαναλαμβάνεται το μοτίβο ενός ισχυρού βενζινοκινητήρα ο οποίος στέλνει την δύναμη του στους τροχούς του εμπρός άξονα και σχεδιαστικά στοιχεία όπως η κόκκινη ρίγα στην γρίλια και τα καρό επενδύσεις στα καθίσματα διατηρούν την θέση τους.

Όμως το νέο Golf GTI είναι ένα από τα πρώτα compact sports cars που επικοινωνούν μέσω Car2X με άλλα οχήματα. Είναι το πρώτο στην κατηγορία του που μπορεί να “οδηγηθεί” με το σύστημα Travel Assist έως και τα 210 km/h και είναι το πρώτο που διαθέτει ένα πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό. Είπαμε, παράδοση και καινοτομία με στόχο την βελτίωση μίας “πατροπαράδοτης” συνταγής. Για να δούμε λοιπόν τι φέρνει στο τραπέζι το μοντέλο που σε μεγάλο βαθμό, θέτει στα standards σε μία ολόκληρη κατηγορία. Λίγες ημέρες απομένουν για την επίσημη παρουσίαση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τραγωδία στο Λασίθι: Ληγμένη η μοιραία φωτοβολίδα που εξερράγη στα χέρια του 33χρονου Μανώλη

cars

DS 4. Η γκάμα της DS διευρύνεται

cars

Honda NT 1100 – Για ταξίδια

cars

Ο Jost Capito γίνεται CEO της Williams Racing.

cars

BMW Z4 με γεύση από… Kia!

cars

Η Lamborghini θα απουσιάζει από την φετινή έκθεση στη Γενεύη!

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Εννοείται πως η Hyundai ετοιμάζει το Tucson N Line.

cars

Kawasaki. Οι νέες της προτάσεις για το 2021 στη κατηγορία των 125 κυβικών

cars