CARSNEWS
NEW MODELS

Η 90ή pole position του Lewis Hamilton στην Ουγγαρία

Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το «Aramco Magyar Nagydíj» Grand Prix της Formula 1 έμελλε να είναι μια ιστορική συγκυρία για τον Lewis Hamilton ο οποίος σημείωσε την 90ή pole position στην ως τώρα συμμετοχή του στον θεσμό. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του (1’:13’’.447) μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της διαδικασίας. Με αυτή την πρώτη θέση του, o Hamilton έφτασε τις επτά pole position στη συγκεκριμένη πίστα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε ο Michael Schumacher στο Hungaroring (1994, 1996, 1997 2000, 2001, 2004, 2005).

Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει στον αυριανό αγώνα ο ομόλογός του στην ομάδα Valtteri Bottas (φωτ. επάνω) ο οποίος πίεζε συνεχώς για την πρώτη θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Βρετανό. Τρίτος θα εκκινήσει ο είκοσι ενός ετών Lance Stroll, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν συμμετέχει στη Formula 1 μόνο επειδή «έχει λεφτά ο πατέρας του» (sic). Θυμίζουμε ότι ο Lawrence Stroll είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Racing Point.

Σε ό,τι αφορά τη Ferrari, οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το να εκκινήσουν από την πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Τα μονοθέσια της Scuderia έδειξαν βελτιωμένα σε σχέση με ό,τι είχαν δείξει στο προηγούμενο Grand Prix (στην Αυστρία), ωστόσο ο Γερμανός πιλότος της ιταλικής ομάδας ήταν σχεδόν 1,3 sec πιο αργός από τον πρώτο.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Lewis Hamilton έπειτα από τέλος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για τον αγώνα της Ουγγαρίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου, χρειάζεται πολλή ταπεινοφροσύνη (σημ.: για τις 90 pole position). Δουλεύω με μια τόσο εκπληκτική ομάδα ανθρώπων και ο Valtteri δεν μου το κάνει καθόλου εύκολο. Απαιτείται απόλυτη τελειότητα και τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είναι ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω περισσότερο». 

Με τη σειρά του, ο Lance Stroll εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το αποτέλεσμα και τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος μέχρι τώρα, το μονοθέσιο ήταν πολύ δυνατό σε όλη τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του Q2 ρισκάραμε αλλά αυτό μας έφερε σε μια καλή θέση για τον αυριανό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να βρεθούμε στη πρώτη τριάδα». Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την κατάταξη των 10 πρώτων, όπως θα εκκινήσουν αύριο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας απαντά στον Carlos Ghosn

cars

Οδηγός ασθενοφόρου στο Μιλάνο ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli!

cars

Επιστρέφει ως sedan η Citroen CX;

cars

Δεκαεπτάχρονος διαλύει μια Porsche 911 GT3

cars

Τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση. Έως 10.000 ευρώ το όφελος

cars

Η Toyota λανσάρει στην Ευρώπη την ‘KINTO’

cars

Η Toyota teasάρει ένα «μυστηριώδες» υβριδικό – Στις 16/11 η αποκάλυψη (photos)

cars

Δοκιμή: Mercedes-AMG A35 sedan 4MATIC 306PS 2020

cars

Renault Ampere: Το νέο τμήμα των Γάλλων για τα EV «αντιγράφει» την Tesla

cars