CARSNEWS
AUTONEWS

Η ABT αναβαθμίζει το Audi RS4 Avant.

Την ABT Sportsline την έχουμε γνωρίσει με τις παρανοϊκές, σχεδόν εγκληματικά ισχυρές δημιουργίες της όπως το RS6-E Hybrid Concept ή το A1 “1 of 1” Concept, όμως ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος παρέχει πληθώρα πακέτων για διάφορα μοντέλα του VW Group. Το πιο πρόσφατο, αφορά το Audi RS4 Avant και διατηρώντας μία λατρεία για τα γρήγορα station wagons, δεν θα μπορούσα να το παραβλέψω.

Το RS4 Avant, ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο με τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων να προσφέρει απλόχερα 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Η ABT όμως βλέπει το ήδη καλό και απλά αναρωτιέται πώς μπορεί να το κάνει καλύτερο. Έτσι, χάρη στο ABT Power S πακέτο που περιλαμβάνει νέα ECU, επιπλέον ψύξη και νέα εισαγωγή αέρα, η ιπποδύναμη φτάνει τα 530 άλογα και η ροπή τα 680 Nm – μία υγιής αύξηση που μπορεί να συνοδευτεί προαιρετικά από ένα πιο αποδοτικό intercooler.

Παράλληλα, οι σχεδιαστές της ABT δούλεψαν και στον τομέα της εμφάνισης, παράγοντας ένα διακριτικό αλλά όμορφο kit που βελτιώνει την αεροδυναμική του RS4. Το kit προσθέτει ανθρακονημάτινα πτερύγια, μία όμορφη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που ενσωματώνεται στον προφυλακτήρα και άλλα, μεταξύ των οποίων και οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ή 21 ιντσών, ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Ο βελτιωτικός οίκος προσφέρει επίσης νέες αντιστρεπτικές ράβδους και ρυθμιζόμενη ανάρτηση για όποιον επιθυμεί να παρέμβει και στην οδική συμπεριφορά του πρακτικού αλλά ταχύτατου Avant. Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επεμβάσεις στο design του εσωτερικού με ανθρακονημάτινα διακοσμητικά και άφθονο δέρμα που μπορεί να κοστίζουν, αλλά μεταμορφώνουν την καμπίνα του γερμανικού station wagon.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο Λευκός Οίκος αναμένει απάντηση της Χαμάς για πρόταση απελευθέρωσης ομήρων

Bury

ID.3. Η αρχή ενός νέου κεφαλαίου

cars

Έρχεται η «εφορία ακινήτων»: Ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο

Bury

Το πνεύμα του Herbie ζει σε αυτή την αγωνιστική Porsche 911!

cars

Ποιος θα είναι ο νέος υποψήφιος για αποχώρηση από το Survivor;

cars

Στάσεις εργασίας την Τετάρτη στα λεωφορεία

Bury

Audi: Οι Μ.Ε.Κ. έχουν μέλλον ακόμα.

cars

Toyota Corolla 1.8 Hybrid. Η πλέον ενδιαφέρουσα γενιά της

cars

Η Audi είναι έτοιμη για το νέο RS3… Επιτέλους!

cars