CARSNEWS
AUTONEWS

Η AC Cobra “δαγκώνει” με V8 κινητήρα και 580 ίππους!

Η AC Cars έχει αποφασίσει να βάλει φωτιά στο καλοκαίρι του 2020 καθώς μετά την αναβίωση της θρυλικής “Series 1” με δύο… μοντέρνες εκδόσεις, λανσάρει και μία τρίτη, πιο παραδοσιακή και σαφώς πιο καυτή! Να θυμίσω ότι έναν μήνα πριν, η θρυλική αγγλική εταιρία αποφάσισε να προσφέρει την κλασική Series 1 σε δύο ειδικές εκδόσεις, μία με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και μία με έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 2,3 λίτρων. Τώρα όμως, επιστρέφει για να συμπληρώσει αυτό που περίμεναν όλοι από αυτήν: το θηρίο με τον V8!

Κάτω από το καπό της Cobra βρίσκεται ένας supercharged V8 βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 6,2 λίτρων ο οποίος σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς δεδομένης της ιστορίας της αγγλικής μάρκας, δεν προέρχεται από την Ford αλλά από την General Motors. Φαντάσου λοιπόν τον κτηνώδη βενζινοκινητήρα των 580 ίππων να κινεί ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει σχεδόν τίποτα, με “old-school” τύπου σκάλας, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με coilover αμορτισέρ και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης να προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση. Η οδήγηση της V8 Cobra θα είναι μία εμπειρία από τις λίγες! Για να την ζήσεις βέβαια, θα πρέπει να αποχωριστείς περί τις 129.500 λίρες ή €144.000 με την τρέχουσα ισοτιμία, καθώς αυτή είναι η αρχική τιμή της κορυφαίας, μέχρι τώρα, έκδοσης της AC Cobra Series 1.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Κάλε Ροβάνπερα ταχύτερος στην υπερειδική

cars

To νέο ηλεκτρικό concept της Lexus παρουσιάζει τον μελλοντικό σχεδιασμό της.

cars

Το Ford Ranger Raptor στο Ράλι Ντακάρ

cars

Μαρίνα Σάττι: Το τραγούδι της διείσδυσε ακαριαία στον δημόσιο λόγο, όλοι συζητάνε για αυτό, λεέι η Μαρία Κοζάκου

cars

Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru θα είναι ένα “ευρωπαϊκό” SUV.

cars

Skoda. Με το ηλεκτρικό Enyaq iV στο Tour de France 2021

cars

Σκάνδαλο δωροδοκίας στην Τουρκία λίγο πριν τις εκλογές: Βίντεο δείχνει στελέχη του Ιμάμογλου να μετρούν δεσμίδες χρημάτων

cars

Το… υπερηχητικό SSC Tuatara πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

cars

Mercedes-Benz eVans. To ηλεκτρικό μέλλον των επαγγελματικών

cars