CARSNEWS
AUTONEWS

Η AC Cobra ξαναζεί ως ηλεκτρική ή τετρακύλινδρη!

Η αναφορά της λέξης “Cobra” σε μία συζήτηση με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο, γεμίζει το μυαλό με εικόνες V8 κινητήρων, εξατμίσεις που καταλήγουν στο πλάι και ατελείωτο κάψιμο ελαστικών αλλά ο μακροβιότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Αγγλίας αποφάσισε να αναβιώσει την “Series 1” με… εναλλακτικό τρόπο. Η AC Cars λανσάρει δύο ειδικές εκδόσεις της εμβληματικής Cobra και η μία είναι αμιγώς ηλεκτρική, ακολουθώντας την τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά των κλασικών αυτοκινήτων για εξηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με την AC, η “νέα” Series 1 είναι πρακτικά πανομοιότυπη με το αυθεντικό μοντέλο του 1962 και θα γίνει διαθέσιμη σε 58 κομμάτια από τα χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη κυκλοφορία. Βασίζεται στο… παραδοσιακό πλαίσιο τύπου σκάλας το οποίο έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, το οποίο με την σειρά του αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 312 ίππων και 250 Nm ροπής (με boost στα 500 Nm για σύντομο χρονικό διάστημα) και μία μπαταρία 54 kWh που χαρίζει αυτονομία της τάξης των 240 χιλιομέτρων περίπου. Η ηλεκτρική Cobra ζυγίζει 1.250 και θα είναι διαθέσιμη σε 4 χρώματα (μπλε, μαύρο, λευκό και πράσινο) με την τιμή της ξεκινά από τις 138.000 λίρες Αγγλίας ή σχεδόν €153.000 με την τρέχουσα ισοτιμία.

Παράλληλα, η AC Cars λανσάρει και την Cobra 140 Charter Edition η οποία ακολουθεί την κλασική μέθοδο της εταιρίας όσον αφορά στο όνομα. Βλέπεις, ο τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας που κρύβεται κάτω από το καπό, προέρχεται από την Ford και έχει χωρητικότητα 2,3 λίτρων ή αν προτιμάς, 140 κυβικών ιντσών. Παράγει 350 ίππους και 440 Nm ροπής και επιταχύνει την Charter Edition των 1.100 κιλών στα 100 km/h από στάση σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, αυτή όμως είναι φθηνότερη, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα 58 παραδείγματα αποτελούν την λεγόμενη “launch edition” και κάθε ένα από αυτά κοστίζει 85.000 λίρες ή κάτι παραπάνω από €94.000.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Γιορτάζει την ταχύτητα!

cars

Audi activesphere concept– Το μέλλον

cars

Σχεδόν έτοιμη η σκληροπυρηνική Porsche 718 Cayman GT4 RS.

cars

Fiat 500! Ένα ωραίο δώρο για την ημέρα των γενεθλίων του

cars

Nissan. Σημαντική βράβευση για τον δίλιτρο VC-Turbo του Altima

cars

Ανάβαση Ψάθας: Με ιδανικές συνθήκες και πλήθος θεατών

cars

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δεν ήταν αυτό που έλειπε!

cars

Σόου Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία – Με κραυγές «Ρωσία!» «Ρωσία!» τον υποδέχτηκε το συγκεντρωμένο πλήθος

cars

Ηλεκτροκίνηση: 80 εκατ. ευρώ για τη δράση «Φορτίζω παντού»

cars