CARSNEWS
AUTONEWS

Η AC Schnitzer “βάζει χέρι” στην Toyota Supra!

Τι δουλειά έχει η AC Schnitzer, ένας βελτιωτικός οίκος που παραδοσιακά εξειδικεύεται σε αυτοκίνητα της BMW, να βελτιώνει την ολοκαίνουρια Toyota Supra; Η απάντηση κρύβεται στην εξαιρετικά στενή συγγένεια του ιαπωνικού sports car με την BMW Z4 – μία συγγένεια που δίνει το δικαίωμα στην AC Schnitzer να εξελίξει και να παρουσιάσει την δική της βελτιωτική πρόταση για την Supra!

Το πακέτο που παρουσίασε η γερμανική εταιρία είναι απολύτως ολοκληρωμένο και περιλαμβάνει επεμβάσεις στην εμφάνιση, στον κινητήρα, στον ήχο και στο πλαίσιο. Όσον αφορά στο πρώτο, το πλήρες bodykit αποτελείται από ένα μαύρο ματ splitter εμπρός που συμπληρώνεται στο άλλο άκρο του αυτοκινήτου από μία ανθρακονημάτινη αεροτομή. Στο καπό παρατηρούμε τους νέους, τριγωνικούς αεραγωγούς ενώ στο εσωτερικό, η AC Schnitzer εξόπλισε την Supra με αλουμινένια paddles για τον χειρισμό του αυτόματου κιβωτίου, αλουμινένια πεντάλ και διάφορα άλλα διακοσμητικά.

Κάτω από το καπό βρίσκεται φυσικά ο 3-λιτρος, υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, ο οποίος χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών, αποδίδει πλέον 400 ίππους και 600 Nm ροπής ( 60 άλογα και 100 Nm ροπής σε σύγκριση με την εργοστασιακή). Η αύξηση μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή, αλλά συνοδεύεται με εγγύηση 36 μηνών που δεν συμβαίνει συχνά στον χώρο. Ο ήχος της Supra δε, γίνεται λίγο πιο “μεστός” χάρη στη νέα εξάτμιση που προσφέρεται είτε με ανθρακονημάτινες απολήξεις, είτε με stainless steel. Τέλος, η ανάρτηση αναβαθμίστηκε με ένα σετ ρυθμιζόμενων coilovers που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χιλιοστά ενώ στον τομέα των τροχών, προσφέρονται τόσο οι AC1 όσο και οι σφυρήλατες AC3 ζάντες ελαφρού κράματος, αμφότερες σε διάσταση 20 ιντσών.

Related Articles

Mercedes-Benz EQT. Πρακτική, premium και… περιπετειώδης!

cars

Δικαστική διαμάχη FCA – Mahindra

cars

Citroen E-Jumpy. Eξηλεκτρισμός και στα επαγγελματικά οχήματα

cars

Η Subaru παρουσιάζει το ανανεωμένο Crosstrek στις Η.Π.Α.

cars

Seat MÓ eScooter 125. Ξεκίνησε η παραγωγή του

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Η λύση για όσους σχεδιάζουν διακοπές με αυτοκίνητο

cars

Ford E-Tourneo Custom- με κορυφαίους χώρους, επιδόσεις και premium τεχνολογία

cars

Mazda. Ένας αιώνας γεμάτος διαφοροποιήσεις

cars

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας Ford-Volkswagen.

cars