CARSNEWS
AUTONEWS

Η Alpina φρεσκάρει τις B5 και D5 S.

Η Alpina δεν χάνει καθόλου χρόνο και ελάχιστα μετά την επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης BMW 5 Series, παρουσιάζει την δική της εκδοχή για το πώς πρέπει να είναι ένα ταχύ, πολυτελές και σοφιστικέ γερμανικό sedan. Έτσι, έχουμε μπροστά μας τις B5 και D5 S που είναι ήδη διαθέσιμες προς παραγγελία έναντι €117.700 και €120.700 για τις B5 και B5 Touring αντίστοιχα και €92.500 και €95.500 για τις D5 S και D5 S Touring, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στον τομέα του design, οι αλλαγές που έχουν γίνει στις δύο Alpina αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές που έγιναν από τους σχεδιαστές της BMW στο standard μοντέλο. Έχουμε λοιπόν τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και κατά 40% μεγαλύτερους αεραγωγούς στο εμπρός μέρος για την βελτιστοποίηση της ψύξης των μηχανικών, ενώ οι κλασικές πολυάκτινες ζάντες του γερμανικού βελτιωτικού οίκου και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης έχουν διατηρηθεί. Στην καμπίνα δε, το μεγαλύτερο μέρος επενδύεται με υπέροχο δέρμα “Lavalina” ενώ στο αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης έχουν ενσωματωθεί τα γραφικά της Alpina.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές ωστόσο, εντοπίζονται στα μηχανικά. Εκεί, βρίσκουμε τις αναβαθμίσεις που είχαν γίνει στο πλαίσιο και στην ανάρτηση της προ-facelift 5 Series (σκληρότερα ελατήρια, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και στην περίπτωση της B5, το σύστημα ηλεκτρομηχανικής τετραδιεύθυνσης) αλλά οι κινητήρες έχουν δυναμώσει περαιτέρω. Ο bi-turbo V8 των 4,4 λίτρων που εξοπλίζει την Alpina B5 αποδίδει πλέον 621 άλογα και 800 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της BMW, οπότε ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 km/h έχει μειωθεί κατά 2 δέκατα του δευτερολέπτου, στα 3,4 δευτερόλεπτα για το sedan και 3,6 για το Touring μοντέλο και η τελική αγγίζει πλέον τα 330 km/h και 322 km/h αντίστοιχα. Η Alpina D5 S από την άλλη, με τον τρίλιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά turbodiesel, προσφέρει 408 ίππους και 800 Nm ροπής και επιτρέπει στην 5άρα έναν χρόνο της τάξης των 4,4 δευτερολέπτων για το σπριντ στα 100 km/h και τελική ταχύτητα 286 km/h – 4,6 δευτερόλεπτα και 283 km/h για την Touring έκδοση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW: Η M2 CS είναι ένα αγωνιστικό με πινακίδες κυκλοφορίας.

cars

Το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει!

cars

Η συγκινητική εξομολόγηση συνεργάτη της Μαρίας Μπακοδήμου – «Στο σχολείο δεν ήμουν το συμβατικό αγόρι»

cars

Το Mi-Tech Concept θα είναι ο σταρ του Τόκιο για την Mitsubishi.

cars

Mercedes-AMG GT2 – Ένα κύκνειο άσμα 700+ ίππων!

cars

Kymco Agility 300i ABS: Τα έχει 300!

cars

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό – Έχω μεταβιβάσει τη συμμετοχή μου

cars

Στο Τόκιο τον Οκτώβριο το ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda.

cars

Hyundai “Prophecy” Concept EV. Το μέλλον

cars