CARSNEWS
AUTONEWS

Η Alpine ίσως στραφεί στην Lotus για τα νέα SUVs της

Η Alpine μπορεί να αποτελεί μέρος της Renault-Nissan συμμαχίας αλλά όπως όλα δείχνουν μάλλον θα στραφεί σε μία εταιρία έξω από αυτήν για δύο εκ των μελλοντικών μοντέλων της. Από τότε που μας ξανασυστήθηκε, η γαλλική μάρκα προσφέρει μονάχα την A110 όμως αυτό θα αλλάξει σχετικά σύντομα με την Alpine να έχει ανακοινώσει την προσθήκη δύο νέων μοντέλων στην γκάμα της. Το πρώτο θα είναι μία καυτή έκδοση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5 ενώ το άλλο, ένα σπορ crossover με όνομα GT X-over αλλά αυτά που μας απασχολούν θα έρθουν αργότερα, προς το τέλος της δεκαετίας και θα τοποθετηθούν στην ίδια κατηγορία με τις Porsche Macan και Cayenne – τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και… ιδιοσυγκρασίας καθώς η Alpine χαρακτηρίζει τα δύο μελλοντικά μοντέλα της ως “lifestyle οχήματα”.

Για αυτά λοιπόν, η Alpine θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Nissan για να δανειστεί την ηλεκτρική αρχιτεκτονική της αλλά η ιαπωνική φίρμα, δεν είναι ένας λογικός συνεργάτης λόγω των σημαντικών διαφορών στις προσδοκίες επιδόσεων και τον χαρακτήρα ανάμεσα στις δύο εταιρίες. Η Alpine θα πρέπει να κοιτάξει αλλού λοιπόν και η προοπτική που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες (δεδομένης της ήδη υπάρχουσας σχέσης) είναι αυτή της Lotus. Η αγγλική μάρκα πρόσφατα παρουσίασε την Eletre η οποία βασίζεται στην σύγχρονη και ιδιαίτερα ευέλικτη SEA αρχιτεκτονική και αυτή ακριβώς η αρχιτεκτονική μπορεί να αποδειχθεί ιδανική ως βάση είτε για ένα εκ των δυο, είτε και για τα δύο crossovers. Η ίδια η Lotus δε, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με άλλες εταιρίες είτε για την SEA πλατφόρμα της Eletre είτε για τη νέα αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρότερο crossover το οποίο αναμένεται το ’24 οπότε στην θεωρία τουλάχιστον, ο προγραμματισμός των δύο εταιριών μοιάζει να ταιριάζει.

Όπως και να έχει, η Alpine θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε αγορές όπως οι Η.Π.Α. και η Κίνα και τα δύο νέα SUVs, που χαρακτηρίζονται από την ίδια ως “δύο τόνων και 5 μέτρων”, θα της χαρίσουν τα απαραίτητα πολεμοφόδια για να σταθεί σε αυτές τις ανταγωνιστικές αγορές. Μέχρι το 2027 και το 2028 που αναμένονται τα δύο νέα μοντέλα, η κατηγορία θα έχει πάρει φωτιά με τις ήδη υπάρχουσες και νέες προτάσεις να μάχονται για ένα μικρό μερίδιο της πίτας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat Tipo. Με πλήρη γκάμα

cars

Οι 5+1 παραβάσεις του ΚΟΚ που θα οδηγούν σε αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας

cars

Ford Bronco Sport. Φέρνει το off-road σε μία κατηγορία όπου λείπει χαρακτηριστικά!

cars

Hyundai 45 EV Concept. Το μέλλον

cars

Volkswagen: Ξεχνάει την Τουρκία, επενδύει στην Σλοβακία.

cars

Koenigsegg “Mission 500”. Με το βλέμμα στα 500 km/h…

cars

Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες κατέγραψαν με κάμερα τη σφαγή στη Μόσχα

cars

Extras με συνδρομή; Η BMW έχει μία ενδιαφέρουσα ιδέα!

cars

Ducati. Θεματική έκθεση στο μουσείο της για τα 20 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Troy Bayliss

cars