CARSNEWS
AUTONEWS

Η Alpine θυμάται τις παλιές, καλές εποχές με το A110 SportsX Concept.

Όχι, αυτό δεν είναι το SUV που φημολογείται πως θα λανσάρει κάποια στιγμή η Alpine. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας ομάδας μηχανικών που εμπνεύστηκαν από τις επιτυχίες της Alpine A110 στις ειδικές διαδρομές του Rallye de Monte-Carlo το 1973 και αποφάσισαν να πειραματιστούν με την σύγχρονη εκδοχή του γαλλικού sports car. Κάπως έτσι φαντάζομαι πως δημιουργήθηκε το A110 SportsX Concept, το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο φετινό International Automobile Festival.

Το πρωτότυπο που βλέπεις λοιπόν, βασίζεται στην έκδοση Pure – την πιο απλή και πιο ελαφριά εκδοχή της A110, απαλλαγμένη από οτιδήποτε περιττό, με τα υπέροχα καθίσματα της Sabelt και άφθονο carbon στην καμπίνα. Για να μετατραπεί στο “SportsX Concept” όμως, η συγκεκριμένη Alpine έχει δεχθεί τις περιποιήσεις των μηχανικών. Οι αλλαγές είναι μόνο δύο: Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 60 χιλιοστά και το πλάτος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά 80 χιλιοστά. Όσον αφορά στην αισθητική του πρωτότυπου, οι σχεδιαστές επέλεξαν τα μαύρα προστατευτικά στα φτερά, μαύρο καπό και μαύρη οροφή ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την εντελώς… rally λεπτομέρεια με την ταινία στα εμπρός φανάρια!

Μηχανικά πάντως, το A110 SportsX Concept είναι πανομοιότυπο με την A110 Pure στην οποία βασίζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο 1800άρης, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας αποδίδει 252 ίππους και 320 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να στείλει την ισχύ στους τροχούς του πίσω άξονα. Ναι, παρά το “rally” παρουσιαστικό, δεν υπάρχει κάποιο σύστημα τετρακίνησης οπότε φανταζόμαστε ότι και το βάρος δεν έχει αλλάξει δραστικά από τα 1.098 κιλά του βασικού μοντέλου. Δυστυχώς, η Alpine τονίζει πως το πρωτότυπο δεν πωλείται και δεν γνωρίζουμε για κάποια πρόθεση της εταιρίας να το περάσει στην παραγωγή. Κρίμα…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έρωτας Φυγάς – Spoiler: Η Μαργέτα είναι ανένδοτη, θέλει να πάει στο Κιάρι

cars

Η Ford δεν πρόκειται να λανσάρει την Lincoln στην Ευρώπη.

cars

Οι Ιταλοί αυξάνουν τις ποινές για όποιον οδηγεί με κινητό, ξεπερνά τα όρια ταχύτητα και βρίσκεται υπό την επήρεια

cars

Αυτό είναι το Lexus LF-30 με 544 ίππους και “gullwing” πόρτες!

cars

Το Dune Taxi της BMW εμφανίστηκε από το πουθενά.

cars

Lotus Emira. Γράφει ιστορία ως το τελευταίο βενζινοκίνητο της!

cars

Mercedes eActros. Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου!

cars

Τέλος στη ζωή του έβαλε 55χρονος άνδρας στα Χανιά

cars

Αυτοί είναι οι 29 υποψήφιοι για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021.

cars