CARSNEWS
AUTONEWS

Η AMG έβαλε στο στόχαστρο το ρεκόρ της Porsche!

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τότε που η Porsche ανακοίνωσε ότι είναι το ταχύτερο “executive sedan” στην διαβόητη πίστα του Nurburgring, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic 4-Door Coupe και η εταιρία με έδρα το Affalterbach έκανε γνωστή την πρόθεση της να μην αφήσει την… ασέβεια της Porsche να περάσει χωρίς απάντηση. Σε πρόσφατη δημοσίευση της στο Facebook, η AMG έγραψε:

The GT 4-Door Coupé on the Nürburgring Nordschleife.

[Kraftstoffverbrauch kombiniert: 12,5 l/100 km | CO₂-Emissionen kombiniert: 285 g/km | amg4.me/efficiency-statement] Almost 2 years ago, an AMG development engineer drove a production Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC 4-Door Coupé on the Nürburgring in adverse conditions for a blistering time of 7:30.109 minutes on the Nordschleife. Our record lap was the best of its class and only 0.3 seconds off of a recent record time you may have heard about. Maybe, it’s high time to hit the track again… 😏

Geplaatst door Mercedes-AMG op Woensdag 26 augustus 2020

Σχεδόν 2 χρόνια πριν, ένας μηχανικός εξέλιξης της AMG οδήγησε μία GT 63 S 4-Door Coupe παραγωγής στο Nurburgring, σε αντίξοες συνθήκες για σημειώνοντας έναν ταχύτατο χρόνο της τάξης των 7 λεπτών και 30,109 δευτερολέπτων.

Ο γύρος αυτός ήταν ο ταχύτερος για την κατηγορία και μόλις 0,3 δευτερόλεπτα πίσω από ένα πρόσφατο ρεκόρ που ενδεχομένως να άκουσες. Ίσως να ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην πίστα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι έχει ξεσπάσει ένας άτυπος “πόλεμος” μεταξύ Zuffenhausen και Affalterbach και κερδισμένοι στην προκειμένη περίπτωση είμαστε εμείς. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι σκοπεύει να κάνει η Mercedes-AMG. Δεδομένης της μικρής διαφοράς με την Porsche Panamera Turbo S, θα μπορούσε να κατεβάσει την ίδια GT 63 S 4-Door Coupe και να βρει, ενδεχομένως εύκολα, κάτι περισσότερο από τα 0,3 δευτερόλεπτα που της λείπουν για να ανακτήσει το χαμένο ρεκόρ. Θα μπορούσε όμως να περιμένει για την επερχόμενη GT 73e των 800 “εξηλεκτρισμένων” ίππων για να κλείσει κάποια στόματα με εμφατικό τρόπο… Για να δούμε λοιπόν!

The post Η AMG έβαλε στο στόχαστρο το ρεκόρ της Porsche! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών της ΕΕ μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ την Τρίτη

Bury

Alfa Romeo Giulietta. Και Alfa Romeo και πιο προσιτή από κάθε άλλη φορά με τιμή από 15990 Ευρώ

cars

Όταν ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Nissan

cars

Πλεύρης για Τέμπη: Διαλεύκανση μέχρι τέλους χωρίς πολιτική εκμετάλλευση και χωρίς κατασκευή ενόχων

cars

Η κριτική δεν φοβίζει την BMW.

cars

Volkswagen Golf. Mε νέες εκδόσεις

cars

Πολωνία. Το πρώτο δικό της αυτοκίνητο!

cars

Η ζήτηση για τον Skyactiv-X ξεπερνά τις προβλέψεις της Mazda!

cars

Η Alfa Romeo αποχαιρετά την Giulietta.

cars