CARSNEWS
AUTONEWS

Η AMG αποκαλύπτει δύο πανίσχυρα plug-in υβριδικά!

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι δεδομένα εξηλεκτρισμένο είτε μιλάμε για αστική κινητικότητα είτε, όπως αποδεικνύει η Mercedes-AMG, για επιδόσεις. Η γερμανική εταιρία αποκάλυψε ένα μέρος αυτού του μέλλοντος το οποίο παίρνει τη μορφή δύο πανίσχυρων, plug-in υβριδικών κινητήρων για την GT 4-Door Coupe και τη νέα C-Class. Για την πρώτη προορίζεται ο M177 4-λιτρος V8 και για την δεύτερη το M139, τετρακύλινδρο, δίλιτρο σύνολο που εντάσσονται στην λεγόμενη “E-Performance” στρατηγική της AMG και υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις και ταχύτητα με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Η Mercedes-AMG ακολουθεί μία “αρθρωτή” προσέγγιση στα νέα κινητήρια σύνολα με 3 μεμονωμένα κομμάτια: τον βενζινοκινητήρα με το 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο στον εμπρός άξονα και την Electric Drive Unit που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα, την μπαταρία των 6.1 kWh, μία ξεχωριστή μετάδοση 2 ταχυτήτων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον πίσω. Με αυτή την κατανομή πιστεύει ότι τα plug-in υβριδικά μοντέλα της μπορούν να διατηρήσουν τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά τους παρά την αύξηση του βάρους κατά 200 κιλά περίπου ενώ η διάταξη είναι ξεκάθαρα διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της Mercedes-Benz που ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος του κιβωτίου ταχυτήτων.

Στην περίπτωση της AMG ο ασύγχρονος ηλεκτροκινητήρας παράγει συνεχόμενα 95 ίππους  έως και έως 204 ίππους σε διαστήματα των 10 δευτερολέπτων, με 320 Nm ροπής (ανάλογα με το μοντέλο) ενώ εντυπωσιακό είναι και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας 4 σταδίων, με το πρώτο να μην προσφέρει καθόλου ανάκτηση και το τελευταίο να επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ όπως σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Στην περίπτωση της κορυφαίας C-Class λοιπόν, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό turbo (για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής) και παράγει σχεδόν 450 ίππους, οπότε σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ από την προηγούμενη C63 με τον twin-turbo V8. Η ιπποδύναμη της GT 4-Door Coupe από την άλλη, που ξεκινά με τον V8, μάλλον θα υπερβαίνει τα 800 άλογα με αποτέλεσμα να επιταχύνει το βαρύ αμάξωμα στα 100 km/h σε 3.0 δευτερόλεπτα! Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα για τα επερχόμενα μοντέλα είναι η ηλεκτρική αυτονομία τους αλλά και αυτό θα αποκαλυφθεί εν ευθέτω χρόνω. Συναρπαστικά πράγματα!

The post Η AMG αποκαλύπτει δύο πανίσχυρα plug-in υβριδικά! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bentley. Επενδύει σε ανακυκλώσιμους ηλεκτροκινητήρες

cars

Audi. Η λειτουργία των plug-in υβριδικών μοντέλων της

cars

Hyundai Kona Electric. Ενισχύεται η διαθεσιμότητά του

cars

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή – Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο Ισραήλ

cars

Seat. Επενδύει στην τεχνολογική της εξέλιξη

cars

Πώς είναι σήμερα ο Γιώργος Μαρίνος – Ποια η κατάσταση της υγείας του

cars

Στη Γενεύη και το ανανεωμένο Hyundai i30!

cars

Το Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας θα έχει show στη Sphere, εκκλησία, συναυλία της Κάιλι Μινόγκ και… δωρεάν σεξ για τους πιλότους

cars

Nissan Maxima. Γνήσια Μπερλίνα

cars