CARSNEWS
AUTONEWS

Η AMG πουλά τεχνολογία και παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο στην Aston Martin.

Ότι η Aston Martin έχει στενές σχέσεις με την Mercedes-AMG είναι γνωστό. Οι δύο εταιρίες συνδέονται ήδη με μία συμφωνία συνεργασίας η οποία προβλέπει την ανταλλαγή τεχνολογίας από πλευράς AMG με ένα μερίδιο της τάξης του 2,3% των μετοχών της Aston Martin αλλά τώρα, η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί σημαντικά με μία κίνηση που ο ιδιοκτήτης της αγγλικής μάρκας, Lawrence Stroll, χαρακτηρίζει ως “μία μεταμορφωτική στιγμή”.

Με τα νέα δεδομένα, η Aston Martin θα αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στις τεχνολογίες της Mercedes-AMG, είτε μιλάμε για αρχιτεκτονική powertrain για “συμβατικά”, υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, είτε για ηλεκτρική/ηλεκτρονική αρχιτεκτονική για όλα τα μοντέλα μέχρι και το 2027! Με αυτή τη νέα συμφωνία, η Aston Martin στοχεύει σε πωλήσεις περίπου 10.000 αυτοκινήτων μέχρι το 2025 (ενώ το 2019 πούλησε 5.862), σε τζίρο της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων λιρών και κέρδη 500 εκατομμυρίων. Αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν χάρη και στα sports cars, υπάρχοντα και μελλοντικά, με τον κινητήρα στο κέντρο ή εμπρός όσο και σε “μία γκάμα SUV” που υπονοεί την πλαισίωση της DBX με επιπλέον SUV/crossover μοντέλα για τα οποία όμως δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Από την άλλη, η Mercedes-AMG θα αυξήσει το μερίδιο της στην αγγλική φίρμα έως και το 20% με την προοπτική να γίνει μία εκ των μεγαλομετόχων της.

Στο… τιμόνι της Aston Martin αυτή την περίοδο και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, στο προσεχές μέλλον, βρίσκεται ο πρώην επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την τεχνολογία της γερμανικής μάρκας ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σχέσεις των δύο εταιριών επεκτείνονται και στην Formula 1, με την Aston Martin να αναλαμβάνει την ομάδα της Racing Point από το 2021 – με κινητήρες Mercedes-AMG φυσικά. Απ’ ότι φαίνεται, τα καλύτερα έρχονται για τους Άγγλους…

The post Η AMG πουλά τεχνολογία και παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο στην Aston Martin. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai Alcazar. Για την αγορά της Ινδίας, με έμφαση στην πρακτικότητα.

cars

Την απήγαγαν και έκαψαν ζωντανή σε εκκλησία – Λίγο πριν πεθάνει αποκάλυψε τους δολοφόνους της, αλλά είναι ελεύθεροι

Bury

Βορίδης: Ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει την Ελλάδα ως μια δύναμη που πρωταγωνιστεί

cars

VW. Απροβλημάτιστες χειμερινές μετακινήσεις με τετρακίνηση 4MOTION

cars

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars

Η Mitsubishi μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη.

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars

RUF και Gemballa συνεργάζονται για ένα sports car που πάει παντού.

cars

Seat MO. Συμβάλλει στον εξηλεκτρισμό της Αστυπάλαιας

cars