CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ares Design παρουσίασε το εντυπωσιακό Panther ProgettoUno

Η Ares Design, η εταιρεία που ήταν η αιτία να χάσει η Ferrari τα copyright δικαιώματα της 250 GTO έχει παρουσιάσει μερικές πολύ όμορφες αναβιώσεις κλασικών μοντέλων. Μια από αυτές είναι και το Panther ProgettoUno, που πλέον παρουσιάστηκε στην τελική του μορφή, από την οποία θα κατασκευαστούν συνολικά 21 μονάδες.

Η έμπνευση για τη σχεδίαση του Panther ProgettoUno είναι το κλασικό De Tomaso Pantera που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και ξεχώριζε με την εμφάνισή του. Η βάση για τοι σύγχρονο remake του είναι η Lamborghini Huracan, ενώ όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, που έχει υποστεί επεξεργασία μέσω της τεχνολογία CFD προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αεροδυναμικό αποτέλεσμα.

Η προσέγγιση με αρκετές δόσεις ρετρό συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με το κλασικό στυλ του ταμπλό, ο πίνακας οργάνων του οποίου δεν είναι ψηφιακός, όπως ενδεχόμενα θα περίμενε κανείς, αλλά με τα «παλιά», καλά και όμορφα αναλογικά όργανα.

Σύγχρονα στοιχεία πάντως, όπως π.χ. οι προβολείς LED ή το ηχοσύστημα της Daniel Hertz υπάρχουν, ενώ τα μηχανικά μέρη προέρχονται εξ ολοκλήρου από τη Huracan. Έτσι εδώ ο ατμοσφαιρικός V10 των 5.200 cc αποδίδει 650 PS και 600 Nm και εξασφαλίζει το 0-100 km/h σε μόλις 3,1 sec καθώς και μια τελική ταχύτητα 325 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μάχη πολυτέλειας και ταχύτητας ανάμεσα σε BMW και Bentley στο 400άρι (video)

cars

Νέο σημείο πώλησης Mazda στη Λαμία

cars

Δεν περιμένουν το ηλεκτρικό του Ερντογάν ούτε οι Τούρκοι

cars

Πώς τα πήγε η νέα BMW 3 Touring στο τεστ ταράνδου (video)

cars

Η δυναμική επιστροφή της Lancia: Ποιο αυτοκίνητο θα παρουσιάσει το 2024

cars

Μετά τον Κορωνοϊό, έρχεται απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων;

cars

Απεργία 9ης Νοεμβρίου: Δείτε πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

cars

Το τρομακτικό ατύχημα που σόκαρε τον V. Rossi (video)

cars

Το Giugiaro Vision 2030, παρολίγον στη… Γενεύη (video)

cars