CARSNEWS
AUTONEWS

Η Aston Martin αποχωρεί από τους αγώνες αντοχής.

Η Aston Martin είναι μία από τις εταιρίες που διατηρεί την εργοστασιακή συμμετοχή της στο FIA World Endurance Championship ήδη από την ίδρυση του, το 2012 αλλά όλα τα καλά φτάνουν σε ένα τέλος και η αγγλική μάρκα ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση της από τους αγώνες αντοχής. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται έπειτα από 47 νίκες στο WEC, συμπεριλαμβανομένων και 4 στην κατηγορία της στην κορωνίδα του πρωταθλήματος, τις 24 ώρες του Le Mans, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι οδηγοί της, Nicki Thiim και Marco Sorensen έχουν κατακτήσει 2 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και η ίδια η Aston Martin έναν τίτλο στους Κατασκευαστές.

Είναι σχεδόν αδύνατον για μία εταιρία, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές, να κρατήσει “δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη”, ιδίως όταν το ένα έχει το μέγεθος της Formula 1. Η Aston Martin θα αναλάβει από το 2021 τις επιχειρήσεις της Racing Point και όπως είναι απόλυτα λογικό, η εταιρία θέλει να εστιάσει τις προσπάθειες της σε αυτό το νέο εγχείρημα. Νέο τουλάχιστον σε αυτόν τον βαθμό, καθώς έχει διαφορά να είσαι σπόνσορας και να διατηρείς μία “εργοστασιακή” συμμετοχή. Θα ήταν άδικο λοιπόν για το επίπεδο του World Endurance Championship οποιουδήποτε είδους ημίμετρο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Aston Martin εγκαταλείπει τους πελάτες της. Έχει συνάψει μία πολυετή συμφωνία με την Prodrive, η οποία θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να διανέμει την αγωνιστική V8 Vantage καθώς και να υποστηρίζει τις προσπάθειες των πελατών που την χρησιμοποιούν. Οι σχέσεις της Aston Martin με την Prodrive άλλωστε έχουν τις ρίζες τους πίσω στο 2004, με την τελευταία να “τρέχει” το πρόγραμμα της DBR9 και τις δύο εταιρίες να καταφέρνουν την πρώτη τους νίκη στο Le Mans μόλις 3 χρόνια αργότερα. Να θυμίσουμε ότι το 2008 η Aston Martin έκανε και μία προσπάθεια στην LMP1 κατηγορία αλλά καθώς αποδείχθηκε μη ανταγωνιστική, εστίασε στα GT.

The post Η Aston Martin αποχωρεί από τους αγώνες αντοχής. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

McLaren Artura. Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της McLaren.

cars

Porsche Cayenne Turbo GT. Είναι γρήγορη. Για την ακρίβεια, η γρηγορότερη

cars

Σταϊκούρας: Παρουσίασε την πρωτοβουλία για μια νέα λωρίδα αλληλεγγύης από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Bury

Το λευκό είναι και φέτος το πιο δημοφιλές χρώμα παγκοσμίως.

cars

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

cars

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

Περισσότερο… υβριδική η Porsche Cayenne E-Hybrid.

cars

BMW X1 – Άλμα προόδου

cars

Nissan Juke Kiiro. Νέα, ειδική, έκδοση

cars