CARSNEWS
NEW MODELS

Η Aston Martin θέλει να γίνει μία «Βρετανική Ferrari»


ΑΥΤΟ, ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ, ΚΑΘΩΣ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ, ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο CEO ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.

  • 8/4/2020

Το να μετατραπεί η Aston Martin σε μία Βρετανική Ferrari έχει να κάνει με τον τρόπο που προσεγγίζει επιχειρηματικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Ενώ κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι η εταιρία του Gaydon είναι μία της σειράς, οι ιθύνοντες της φίρμας θεωρούν ότι θα πρέπει να περιορίσουν και άλλο τις πωλήσεις αυτοκινήτων τους, αυξάνοντας όμως το περιθώριο του κέρδους. Πιο απλά, λιγότερα αλλά πιο ξεχωριστά μοντέλα. Πέρυσι, η Aston Martin πούλησε 5.200 αυτοκίνητα, ενώ για το 2020 ο αριθμός αυτός θα μειωθεί.

«Ήρθε η ώρα για μας να κάνουμε το καλό και να προσπαθήσουμε να γίνουμε η Βρετανική Ferrari, ζητώντας από τους πελάτες να ορίσουν με ατομικά κριτήρια τα αυτοκίνητά όπως τα επιθυμούν και να περιμένουν να κατασκευαστούν. Η DBX δείχνει ήδη πώς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε. Κατασκευάζουμε αυτά τα αυτοκίνητα μόνο για το λιανικό εμπόριο και το βιβλίο παραγγελιών για το 2020 είναι πλήρες».

Αυτά είναι τα λόγια του Andy Palmer, CEO της Aston Martin, σε συνέντευξή του σε αγγλικό περιοδικό. Οι build-to-order παραγγελίες μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή της παραγωγής, ομολογουμένως όμως κάνουν και πιο ξεχωριστό το αποτέλεσμα. Ένα όχημα για το οποίο αξίζει κάποιος να διαθέσει περισσότερα χρήματα. Ενδεικτική είναι η Valkyrie που θα κυκλοφορήσει φέτος, καθώς και η Valhalla που τοποθετείται χρονικά για το 2022.

Στα επόμενα βήματα της εταιρίας περιλαμβάνεται επίσης η νέα Vanquish, για το 2023 και μία θυγατρική εταιρία, η Lagonda, με την οποία θα ασχοληθούν πιο ενεργά προς τα μέσα της δεκαετίας. Παράλληλα, εξελίσσεται ένας νέος twin-turbo V6 κινητήρας, χωρητικότητας 3,0 λίτρων και ένα νέο plug-in υβριδικό σύστημα. Αυτά με το που θα ολοκληρωθούν, θα περάσουν και στην παραγωγή με τα διάφορα μοντέλα της φίρμας

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Volvo θέτει όριο ασφαλείας τα 180 χλμ./ ώρα

cars

Μία βόλτα με μονοθέσιο της Formula 1 στο Μουτζέλο! (vid)

cars

Η Aston Martin DBX θα κατασκευάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο

cars

Stellantis: Με τρεις πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά μοντέλα της συμμαχίας

cars

Ανανέωση και υβριδική τεχνολογία για το Ford Focus!

cars

Επιδότηση μέχρι και 8.000 ευρώ στα ηλεκτροκίνητα ΤΑΞΙ

cars

Η Porsche 411 έρχεται από το αυτόνομο μέλλον

cars

Δύο νέοι μεγάλοι Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

cars

Αγορά αυτοκινήτου: Οι προσφορές που δεν πρέπει να χάσεις!

cars