CARSNEWS
AUTONEWS

Η Aston Martin “παγώνει” το αγωνιστικό hypercar της…

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι “παγώνει” το αγωνιστικό που θα βασιζόταν στην Valkyrie και θα έπαιρνε μέρος στο World Endurance Championship υπό τους νέους, “hypercar” κανονισμούς της FIA και μαζί με αυτό, παγώνει και την ίδια την FIA που έμεινε με την Toyota ως την μοναδική επιβεβαιωμένη συμμετοχή! Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αγγλική εταιρία, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές προς την FIA για τον προγραμματισμό της νέας κατηγορίας:

Η φιλοδοξία της Aston Martin να αγωνιστεί για την νίκη στις 24 ώρες του Le Mans παραμένει αμείωτη αλλά θεωρούμε σωστό να αξιολογήσουμε την θέση μας με βάση την σημαντική αλλαγή στο τοπίο – μία αλλαγή που δεν προβλέψαμε όταν ανακοινώσαμε την συμμετοχή μας πέρυσι.

Μπήκαμε στο WEC και το Le Mans με την Aston Martin Valkyrie με δεδομένο ότι θα αγωνιζόμασταν ενάντια σε παρόμοια αγωνιστικά και ομοϊδεάτες κατασκευαστές. Η κατάσταση όμως άλλαξε και έχει νόημα να κάνουμε μία παύση και να δούμε ξανά τις επιλογές μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται η Aston Martin όταν μιλάει για αλλαγές στην τρέχουσα κατάσταση. Ενδεχομένως να κάνει λόγο για πράγματα που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Η ουσία είναι πάντως ότι το πρόγραμμα της αγωνιστικής Valkyrie παγώνει και η “hypercar” κατηγορία χάνει μεγάλο μέρος από το ενδιαφέρον της. Σε κάθε περίπτωση, η αγγλική μάρκα θα συνεχίσει να διαστηριοποιείται στους αγώνες αντοχής με το GT πρόγραμμα της (βλ. Vantage GTE) ενώ με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της, ανακοινώθηκε και η επίσημη είσοδος της στην Formula 1, όχι ως χορηγός, αλλά ως ξεχωριστή οντότητα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat. Δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Volvo EX90 Excellence: Αμιγώς ηλεκτρικό και με μεγάλη αυτονομία

cars

Θανάσης Ευθυμιάδης: Κάποτε είχα 5 αυτοκίνητα και 5 μηχανές, τώρα έχω ένα αυτοκινητάκι εδώ και 18 χρόνια

cars

Kosmocar. Δώρισε ένας ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β.

cars

Jeep Compass. Προσφέρει πολλές επιλογές

cars

Fiat Chrysler Automobiles. «Πριζώνει» την ηλεκτροκίνηση

cars

Στεφανία Γουλιώτη: Ο πρώτος μου έρωτας σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο του πήρε το κεφάλι

cars

Ατίθασοι οι Έλληνες οδηγοί – Ποιες είναι οι πιο συχνές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

cars

Αποκαλυπτήρια και για την McLaren MCL35.

cars