CARSNEWS
AUTONEWS

Η Audi διακόπτει την εξέλιξη νέων Μ.Ε.Κ.

Για ένα μέλλον χωρίς TFSI, TSI και TDI κινητήρες εσωτερικής καύσης προετοιμάζεται η Audi που ανακοίνωσε μέσω του επικεφαλής της, Markus Duesmann, ότι θα σταματήσει την εξέλιξη νέων Μ.Ε.Κ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η γερμανικής μάρκα σταματά να εξελίσσει γενικά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει “επόμενη γενιά”. Η Audi θα συνεχίσει να πορεύεται με τους υπάρχοντες βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες της, τους οποίους θα εξελίξει ώστε να πληρούν τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Αυτή θα είναι η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Audi, με τον Duesmann να παραδέχεται ότι η εξέλιξη των τρεχόντων συνόλων ώστε να συμμορφώνονται με το Euro7 πρότυπο που θα τεθεί σε ισχύ από το 2025, θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη και ενδεχομένως δαπανηρή υπόθεση. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει άλλη λύση καθώς το κόστος εξέλιξης μίας ολόκληρης “next-gen” οικογένειας Μ.Ε.Κ. μάλλον είναι ασύμφορο αφού τα περιθώρια επιστροφής της επένδυσης μειώνονται λόγω της αναπόφευκτης στροφής σε αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η απόφαση της Audi θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο το Volkswagen Group καθώς αυτή είναι που προήχθη σε επικεφαλής R&D το 2019. Άρα, στην συγκεκριμένη είδηση μπορείς να αντικαταστήσεις το όνομα της Audi με αυτό του VW Group και έτσι, να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την στρατηγική του ομίλου στο σύνολο του με πιθανές εξαιρέσεις κάποιες εξωτικές μάρκες που ακόμα αποτελούν μέρος του.

The post Η Audi διακόπτει την εξέλιξη νέων Μ.Ε.Κ. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τον πατέρα μου, πολύ κλειστός άνθρωπος

cars

Πυρόσβεση: Η μάχη με το χρόνο – Η ιστορίας της συνεργασίας Renault και Πυροσβεστικής

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Έρχονται από την 1η Απριλίου

cars

Η Scuderia Toro Rosso γίνεται… Alpha Tauri!

cars

Ford Puma. Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για το ηλεκτρικό της SUV

cars

Aston Martin V12 Speedster. Απλά και μόνο επειδή μπορεί και θέλει!

cars

Νέο Audi Q7. Πλήρως εκσυγχρονισμένο

cars

Ιωαννίδης Α.Ε. Πολύ σημαντική προσφορά

cars

Audi. Διαφοροποιεί τον τρόπο απόκτησης αυτοκίνητου

cars