CARSNEWS
NEW MODELS

Η Audi ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

Πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες για ένα πρόγραμμα με την ονομασία Artemis και γύρω από ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Audi. Και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μας αυτό δεν θα είναι κάποιο μεγάλο SUV/ crossover αλλά ένα μεγάλο sedan με απίστευτη ευρυχωρία χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Προς το παρόν το κορυφαίο ηλεκτρικό Audi που θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια βρίσκεται στην αρχή της εξέλιξής του και είναι γνωστό με την εσωτερική κωδική ονομασία E6, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar. Tο αμάξωμα θα είναι ένα καθαρό τετράθυρο sedan ή ένα πεντάθυρο liftback.

Πάντως η επικρατέστερη ονομασία είναι η A9 E-Tron και οι διαστάσεις του αμαξώματος θα κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα του A7 Sportback. Ωστόσο, οι χώροι θα είναι ανάλογοι και ίσως μεγαλύτεροι από εκείνους ενός A8, ενώ η εξωτερική σχεδίαση θα έχει το αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Aicon.

To μεγάλο ατού του A9 E-Tron θα είναι το προχωρημένο τεχνολογικά του σύνολο που θα υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G, προχωρημένο επίπεδο αυτόνομης τεχνολογίας, επαυξημένη πραγματικότητα, over-the-air αναβαθμίσεις και υποστήριξη δικτύου car-to-x (επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων του αυτοκινήτου με το δίκτυο υποδομών).

Το σύστημα πρόωσης αναμένεται να συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση με συνολικά ισχύ στα περίπου 350 άλογα και αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο “χορός” των πίσω καθισμάτων της νέας Mercedes-Benz GLA

cars

Η Tesla θέλει να παρέχει μπαταρίες σε ανταγωνιστές της

cars

Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video)

cars

Μέσα στο 2021 το νέο Nissan 400Z

cars

Η Yamaha παρουσιάζει τον ηλεκτροκινητήρα θαύμα των 268 ίππων

cars

Στην Ελλλάδα το ανανεωμένο Mazda CX-5. Από 27.395 ευρώ

cars

Πρώτη επαφή με το Lexus LBX

cars

To φημισμένο “Ραντεβού” θα γυριστεί ξανά με μία Ferrari SF90 Stradale

cars

Νέα, εξελιγμένη πλατφόρμα της McLaren για ηλεκτρικά οχήματα

cars