CARSNEWS
AUTONEWS

Η Audi μειώνει κατά 9.500 το ανθρώπινο δυναμικό της.

Καθώς οι εταιρίες αναδιοργανώνονται ώστε να προσαρμοστούν στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο οι μειώσεις των θέσεων εργασίας. Η Audi δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που ανακοινώνει κάτι τέτοιο καθώς τα πλάνα της για το μέλλον αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα. Έτσι, αφού επήλθε η συμφωνία με τα σωματεία εργαζομένων, ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025, θα καταργηθούν εννιά χιλιάδες πεντακόσιες θέσεις εργασίας.

Η μείωση στο ανθρώπινο δυναμικό θα γίνει με εθελοντικά μέτρα όπως η οικειοθελής αποχώρηση και η πρόωρη συνταξιοδότηση ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, θα δημιουργηθούν 2.000 νέες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Οι υπόλοιποι 50.000, περίπου, εργαζόμενοι της Audi στην Γερμανία, έχουν εξασφαλισμένη την δουλειά τους μέχρι και το 2029.

Η γερμανική εταιρία θα λανσάρει στην αγορά 5 αμιγώς ηλεκτρικά και άλλα 7 υβριδικά μοντέλα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, με τον απώτερο στόχο να παραμένει στα 30 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025. Η υλοποίηση αυτού του πλάνου όμως περιλαμβάνει υψηλά κόστη και το “πλατό” που διανύουν καίριες αγορές όπως η Κίνα για παράδειγμα, αναγκάζουν την Audi να προχωρήσει σε διαρθρωτικές κινήσεις. Η μείωση που ανακοινώθηκε στις θέσεις εργασίας επηρεάζει και τους διοικητικούς ενώ αλλαγές θα γίνουν και στα εργοστάσια στο Ingolstadt και το Neckarsulm ώστε να γίνει η εφικτή η παραγωγή και ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και να αυξηθεί η ετήσια δυναμική στα 450.000 και στα 225.000 αντίστοιχα.

Related Articles

Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti. Ακόμη πιο εντυπωσιακή

cars

Ο Πρώτος από εμάς – Spoiler: Ο Έβαν επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά με επιθετικές διαθέσεις απέναντι στον Άλκη

cars

Φυσικές λύσεις για πιο δυνατά μαλλιά

cars

Η Ford τιμά το παρελθόν με τις “Heritage Edition” Shelby GT350 και GT350R.

cars

Νέα Porsche Panamera. Ταχύτερη και το αποδεικνύει με ρεκόρ!

cars

Οδηγούμε το Mazda 3 2.0 e-Skyactiv G 150hp: Διακριτικά ανανεωμένο, με ήπια υβριδικό κινητήρα 150 ίππων

cars

Αρχίσαμε…

cars

WRC 2023 – Ράλλυ Ακρόπολις: Ο αγώνας των ανατροπών

cars

Η 8η γενιά του εμβληματικού VW Golf GTI στην Γενεύη!

cars