CARSNEWS
AUTONEWS

Η Audi φεύγει από την Formula E και πηγαίνει στο Dakar!

H Audi θέλει να κρατάει τους μηχανικούς της σε εγρήγορση και να εξελίσσεται διαρκώς ως εταιρία και γι’ αυτό, αφού άφησε τους αγώνες αντοχής για να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula E, αφήνει το πρωτάθλημα της Formula E για να συμμετάσχει στο Dakar Rally! Φυσικά, η γερμανική εταιρία θα ολοκληρώσει την σεζόν του 2021 ολοκληρώνοντας έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο που περιλαμβάνει 43 podium εκ των οποίων τα 12 αφορούν νίκες και πιο σημαντικά, ένα πρωτάθλημα το 2018!

Σύμφωνα με την Audi Sport, το Dakar Rally αναπαριστά “το επόμενο βήμα στα εξηλεκτρισμένα motorsports” με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στις ειδικές διαδρομές να αποτελούν το “ιδανικό εργαστήριο” για τις μελλοντικές λύσεις όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το όχημα που θα σταθεί στην αφετηρία του Dakar το 2022 θα κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία υψηλής τάσης με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα να εκτελεί καθήκοντα range-extender φορτίζοντας την μπαταρία και αυξάνοντας την αυτονομία του αγωνιστικού. Η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα και μία εικόνα του αγωνιστικού, καλυμμένο φυσικά καθώς το design δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Οι φιλοδοξίες του αγωνιστικού τμήματος της Audi δεν σταματούν στο Dakar όμως. Το δελτίο τύπου επιβεβαιώνει την επικείμενη επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια του World Endurance Championship με ένα αγωνιστικό που θα εξελιχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της κορυφαίας, LMDh κατηγορίας τόσο για τις 24 ώρες του Le Mans όσο και για τις 24 ώρες της Daytona. Οι γερμανοί δεν παρείχαν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι η Toyota και η Peugeot έχουν ήδη “υπογράψει” για το 2022, οπότε ο ανταγωνισμός θα αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πάλι στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων αντοχής.

The post Η Audi φεύγει από την Formula E και πηγαίνει στο Dakar! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Honda Civic Type R. Με αισθητικές αλλαγές και όχι μόνο!

cars

Νέο Hyundai i20. Αναβαθμισμένο παντού

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Peugeot. Δυνατή και στις εταιρικές πωλήσεις

cars

Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric. Απολαυστικό και περιβαλλοντικά φιλικό

cars

Στεφανία Γουλιώτη: Ο πρώτος μου έρωτας σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο του πήρε το κεφάλι

cars

Η Nissan κάνει περικοπές για να σταματήσει την αιμορραγία.

cars

Η Morgan φέρνει ένα νέο μοντέλο στην Γενεύη!

cars

Mercedes-Benz CLA 180d. Μία ντίβα με ουσία.

cars