CARSNEWS
AUTONEWS

Η Bentley γιορτάζει το ρεκόρ στο Pikes Peak με μία ειδική Continental GT!

Η επίτευξη ενός ρεκόρ, οποιουδήποτε ρεκόρ, είναι σημαντική υπόθεση για κάθε εταιρία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το ρεκόρ ταχύτερου χρόνου για αυτοκίνητο παραγωγής στην φημισμένη ανάβαση στο Pikes Peak. Η Bentley το κατάφερε όμως τον Ιούλιο που μας πέρασε, γράφοντας έναν χρόνο της τάξης του 10:18,4 και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 8,4 δευτερόλεπτα με τον Rhys Millen, τον “Βασιλιά του Pikes Peak” στα χειριστήρια μίας ελαφρώς τροποποιημένης Continental GT. Αυτή την Continental GT λανσάρει η Bentley σε μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής για να γιορτάσει το γεγονός!

Η “Limited Edition” Continental GT λοιπόν, έχει σχεδιαστεί με βάση το αυτοκίνητο που πέτυχε το ρεκόρ εκείνη την ημέρα του καλοκαιριού. Γι’ αυτό το χρώμα της είναι το έντονο Radium της Mulliner και εξοπλίζεται με ένα πλήρως ανθρακονημάτινο bodykit. Γι’ αυτό και οι δαγκάνες των φρένων έχουν βαφτεί σε Acid Green ενώ οι εντυπωσιακές ζάντες “Driving Specification” (και πάλι της Mulliner) 22 ιντσών ανήκουν στον standard εξοπλισμό ενώ ακόμα και η λωρίδα στα Pirelli P Zero Colour Edition ελαστικά είναι πράσινη.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Bentley χρησιμοποίησαν άφθονη Alcantara που έρχεται σε αντίθεση με τις ραφές και τις διάφορες λεπτομέρειες στο Radium χρώμα. Την σπορ ατμόσφαιρα ενισχύουν τα διάφορα ανθρακονημάτινα μέρη και η κεντρική κονσόλα σε Piano Black ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το “αποτύπωμα” ενός τομέα του Pikes Peak στο ταμπλό. Μηχανικά πάντως, όπως και το αυτοκίνητο που ολοκλήρωσε την ανάβαση σε χρόνο-ρεκόρ, η συγκεκριμένη Bentley GT δεν διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες και εξοπλίζεται με τον twin-turbo W12 που παράγει 635 ίππους και 900 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Για την ιστορία, η Bentley θα κατασκευάσει μόλις 15 “Limited Edition” Continental GTs αλλά δεν αναφέρει πουθενά την τιμή του εν λόγω μοντέλου – όχι ότι θα είχε και ιδιαίτερη σημασία.

Related Articles

Ένα Hyundai Elantra με πάνω από 1,6 εκατ. χιλιόμετρα (vid)

cars

Survivor: Ο Νίκος Ρικουνάκης είναι ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

cars

Skoda. Φροντίζει για το service των αυτοκινήτων σας

cars

Nέα Skoda Octavia. Βελτιωμένη παντού

cars

Με νέο, Android σύστημα infotainment το Volvo XC40 Electric.

cars

Νέο Honda Jazz. Σύγχρονο, άνετο και αποκλειστικά υβριδικό!

cars

Άκουσε το ουρλιαχτό του V12 της νέας Lamborghini!

cars

Jeep Wrangler 4xe. Kαι με ξεχωριστά αξεσουάρ

cars

Η Nissan λέει όχι στον εξηλεκτρισμό του νέου “Z”… προς το παρόν!

cars