CARSNEWS
AUTONEWS

Η Bentley θα επισκεφθεί για τελευταία φορά το Pikes Peak.

Κάθε φορά που η Bentley έλαβε μέρος στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, συνόδευε το γεγονός με ένα ρεκόρ. Το 2018, ήταν το ρεκόρ για τον ταχύτερο χρόνο από SUV με την Bentayga να σταματά τα χρονόμετρα στα 10 λεπτά και 49.902 δευτερόλεπτα και έναν χρόνο αργότερα, η Continental GT έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Pikes Peak με χρόνο 10 λεπτών και 18.488 δευτερολέπτων. Φέτος, η αγγλική μάρκα θα λάβει μέρος στην ανάβαση “για 3η και τελευταία φορά” και για το κύκνειο άσμα της επέλεξε την Continental GT3.

Το… υπέρτατο ρεκόρ, ανήκει στο Volkswagen I.D. R Pikes Peak που στα χέρια του Romain Dumas το 2018, έγραψε χρόνο της τάξης των 7 λεπτών και 57.148 δευτερολέπτων και αυτό είναι πρακτικά απλησίαστο για την Bentley Continental GT3. Αυτό που είναι προσιτό όμως, είναι το ρεκόρ της “Time Attack 1” κατηγορίας που ανήκει στον David Donner και την Porsche 911 GT2 RS Clubsport. Μία ειδικά τροποποιημένη Continental GT3 μπορεί να σπάσει το φράγμα των 10 λεπτών και να ακουμπήσει τα 9 λεπτά και 36.559 δευτερόλεπτα  που χρειάζεται για να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ αλλά το έργο τόσο του Rhys Millen, που θα αναλάβει τα χειριστήρια της αγωνιστικής Bentley, όσο και της εταιρίας που σε συνεργασία με την Fastr θα αναβαθμίσει την Continental GT3 ώστε να απειλήσει το ρεκόρ, είναι δύσκολο.

Φέτος, το 99ο Pikes Peak International Hillclimb θα λάβει χώρα στις 27 Ιουνίου ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή της Bentley θα έχουμε τις προσεχείς εβδομάδες, αν όχι ημέρες.

The post Η Bentley θα επισκεφθεί για τελευταία φορά το Pikes Peak. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος και ο Thierry Bollore από την ηγεσία της Renault! Νέα CEO η Clotilde Delbos.

cars

Αλλάζει και συνεχίζει το Volkswagen Passat.

cars

Iστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Νικητές οι McCormack

cars

Στη σκιά της απώλειας του Craig Breen το WRC 2023

cars

Mercedes. «Έκλεψε» την παράσταση στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Το 70% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φορτίζουν την μπαταρία τους στο σπίτι ή στην εργασία

cars

Datsun Fairlady 1200 Roadster: Ένα σπάνιο μοντέλο από τα πέτρινα χρόνια της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

cars

Porsche Cayenne. Το SUV που την έσωσε έφτασε το πρώτο μεγάλο ορόσημο!

cars

 Renault Clio 1.0 TCe LPG. Για πολλά και οικονομικά χιλιόμετρα

cars