CARSNEWS
AUTONEWS

Η Bentley Bentayga Speed συνεχίζει να είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο!

Σε κάποιους κύκλους ο τίτλος του “ταχύτερου SUV στον κόσμο” μπορεί να έχει σημασία. Αυτοί οι κύκλοι λοιπόν, θα ευχαριστηθούν ιδιαιτέρως με την παρουσίαση της ανανεωμένης Bentley Bentayga Speed που έρχεται για να πάρει την θέση της στην κορυφή της γκάμας του αγγλικού SUV διατηρώντας τον θηριώδη, υπερτροφοδοτούμενο W12 και προσφέροντας το… κάτι παραπάνω τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο αισθητικής.

Ο 6-λιτρος βενζινοκινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό της Bentayga Speed είναι σε θέση να παράγει 635 ίππους και 900 Nm ροπής από τις 1.500 έως και τις 5.000 σ.α.λ. Χάρη σε αυτά τα νούμερα, το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της Bentley, η Bentayga Speed δεν χρειάζεται περισσότερα από 3,9 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα 100 km/h από στάση ενώ η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 306 km/h. Η εταιρία όμως εστίασε και στην βελτίωση της αποδοτικότητας του W12, εξοπλίζοντας τον με ένα σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων που μειώνει τόσο τις εκπομπές ρύπων όσο και την κατανάλωση καυσίμου όταν ο οδηγός δεν απαιτεί το μέγιστο από το αυτοκίνητο.

Όπως και η “βασική” Bentayga, έτσι και η Speed αποκτά το νέο σύστημα ελέγχου κλίσεων 48V που εξασφαλίζει ότι το μεγάλο SUV θα στρίβει επίπεδο ενώ το αναβαθμισμένο σύστημα torque-vectoring βελτιώνει την απόκριση του αυτοκινήτου στις αλλαγές κατεύθυνσης και στο αρχικό turn-in.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, η Bentayga Speed υιοθετεί τις αλλαγές που είδαμε στο standard μοντέλο αλλά διαφοροποιείται από αυτό χάρη στα φιμέ φωτιστικά σώματα, το αποκλειστικό γι’ αυτήν bodykit, τις ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και την μεγαλύτερη αεροτομή στο πίσω μέρος. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και ένα πακέτο ονόματι “Black Specification” που αντικαθιστά όλα τα χρωμιωμένα διακοσμητικά με νέα, είτε σε μαύρο χρώμιο είτε σε carbon. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο εσωτερικό, όπου για πρώτη φορά προσφέρονται (προαιρετικά βεβαίως) επενδύσεις από Alcantara αλλά τα σηματάκια “Speed” είναι standard. Επιπλέον, η κορυφαία Bentayga επωφελείται από τις αναβαθμίσεις της βασικής έκδοσης στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που έρχεται πλέον με οθόνη 10,9 ιντσών καθώς και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Hyper Tourer concept: Το μέλλον της premium κινητικότητας

cars

Το Toyota RAV4 αποτυγχάνει θεαματικά στον τάρανδο.

cars

Το «παράδοξο του πικάπ» με την συμπαγή μπάλα

cars

Audi RS Q8. Ταχύτητα και πολυτέλεια σε αρμονία.

cars

Subaru. Φέρνει το test drive σε εσάς

cars

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό

cars

Cupra Formentor. Το πρώτο μοντέλο 100% Cupra!

cars

Το carbon αμάξωμα της Alfaholics GTA-R 300 είναι σχεδόν ακατάλληλο κάτω των 18 ετών!

cars