CARSNEWS
AUTONEWS

Η Bentley Mulsanne αποχωρεί με στιλ…

Η παραγωγή της Bentley Mulsanne φτάνει στο τέλος της έπειτα από 10 χρόνια στα οποία το υπερπολυτελές sedan υπηρέτησε την αγγλική εταιρία ως η ναυαρχίδα της. Τώρα, την σκυτάλη παίρνει η Flying Spur ενώ μαζί με την Mulsanne, μας αποχαιρετά ο μακροβιότερος V8 κινητήρας στον κόσμο καθώς το σύνολο των 6,75 λίτρων δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ολοένα και αυξανόμενες πιέσεις που του ασκούν οι ολοένα και αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων.

Η Mulsanne πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Pebble Beach Concours d’Elegance το 2009, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν στις αρχές του επόμενου έτους. Περισσότερες από 7.300 Mulsanne έκαναν ευτυχισμένους τους ιδιοκτήτες τους είτε στην “βασική” εκδοχή της, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για μία Bentley, είτε σε κάποια από τις πολυάριθμες ειδικές εκδόσεις της. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζει φυσικά η Speed που παρουσιάστηκε το 2015 με τον twin-turbo V8 να προσφέρει απλόχερα 537 ίππους και 1.100 Nm ροπής, ειδικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και πιο σπορ εμφάνιση. Έναν χρόνο αργότερα, ήρθε το facelift με νέα γρίλια, διαφορετικά φωτιστικά σώματα και μερικές μικρές επεμβάσεις στην καμπίνα, με πιο σημαντική αυτή του αναβαθμισμένου συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Πριν από λίγο καιρό, για να γιορτάσει το τέλος της παραγωγής της Mulsanne, η Bentley ανακοίνωσε την 6.75 Edition by Mulliner που βασίζεται στην Speed και είναι διαθέσιμη σε 30, μόλις, αντίτυπα. Το προτελευταίο από αυτά, είναι το εικονιζόμενο που προορίζεται για κάποιον καλό πελάτη στις Η.Π.Α. ενώ για το τελευταίο, η αγγλική μάρκα κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της, αναφέροντας μονάχα ότι “το μελλοντικό του σπίτι παραμένει ένα καλά προστατευμένο μυστικό”, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς θα γλιτώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο διαβίωσης του αυτοκινήτου

cars

23ο NISMO Festival – Με τα πιο καυτά αγωνιστικά αυτοκίνητα της χρονιάς

cars

Αυγενάκης: Με επιθετικές δράσεις το υπουργείο προχωρά στην αντιμετώπιση του εντόμου «Μαύρου ακανθώδους αλευρώδους»

cars

Porsche 911 Vision Safari. Γιατί όχι;

cars

Η Ford Performance ετοιμάζει μία πολύ άγρια Mach-E.

cars

“Μικρή αλλά όμορφη” η Mitsubishi στην Ευρώπη.

cars

Η Volvo ετοιμάζει για το 2023 το XC100 Recharge!

cars

Απαράδεκτο: Έφυγαν οι ιερείς στο μνημόσυνο της μητέρας του Κώστα Κατσαφάδου – «Ψήφισες το νομοσχέδιο, δε σου διαβάζω τη νεκρή»

cars

myKTEO: Το 10ο Φθινοπωρινό Ράλι 2023 έρχεται στην Ιτέα με 31 συμμετοχές

cars