CARSNEWS
NEW MODELS

Η BMW ίσως είναι η πρώτη εταιρία που θα υιοθετήσει το Apple CarKey

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει μία αναφορά στη δοκιμαστική -Beta- έκδοση του νεότερου λογισμικού της Apple, iOS 14. Και αμέσως έρχεται να κουμπώσει με μία ακόμα πληροφορία, ότι η BMW έχει πάρει την απόφαση να χρεώσει τα τέλη συνδρομής του Apple CarPlay. Στη νέα Σειρά 3, που διαθέτει NFC (near-field communication), το iPhone ή ένα smartwatch μπορούν να συνδεθούν με το αυτοκίνητο, μέσω του Apple Wallet. Εφόσον λοιπόν έχουν το κατάλληλο λογισμικό από τον κατασκευαστή, θα μπορούν να ελέγχουν το αυτοκίνητο. Να το εκκινούν χωρίς κλειδί, ακόμα και να δίνουν πρόσβαση και σε αντίστοιχα κινητά και wearables φίλων ή συγγενών.

Η τεχνολογία ελέγχου των αυτοκινήτων μέσω κινητών εξελίσσεται από πολλούς κατασκευαστές. Μέσω ενός σύγχρονου κινητού ο χρήστης θα μπορεί να ξεκλειδώνει, να βάζει μπροστά τον κινητήρα και να ελέγχει διάφορα ακόμα δευτερεύοντα συστήματα, όπως τα παράθυρα και τον κλιματισμό. Ωστόσο, το λογισμικό της Apple, CarKey πιθανά να προσφέρει και άλλες λειτουργίες, όπως ξεκλείδωμα πολλαπλών αυτοκινήτων, διαφορετικών κατασκευαστών.

Όταν κυκλοφορήσει η έκδοση λογισμικού iOS 14 θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει το όλο σύστημα ελέγχου, καθώς και για την ασφάλεια που θα παρέχει. Ο κάτοχος θα μπορεί να επιλέγει εάν θέλει να χρησιμοποιήσει επιπρόσθετο βήμα ασφαλείας την αναγνώριση μέσω FaceID ή ενός κωδικού, για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο. Επίσης, θα προσφέρονται και τρία επίπεδα πρόσβασης, όταν μεταφέρουμε τη δυνατότητα ελέγχου σε τρίτους. Το πρώτο θα επιτρέπει μόνο άνοιγμα του χώρου αποσκευών, το δεύτερο πρόσβαση στο εσωτερικό και το τρίτο θα δίνει πλήρη πρόσβαση ώστε να μπορεί κάποιος να οδηγήσει το όχημα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Συγκρίνουμε την Mercedes-Bezn GLC Coupe με το Range Rover Evoque

cars

Diesel Gate: Αποζημιώσεις καλείται να καταβάλλει η VW

cars

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα supercar από την Mazda

cars

Η ανανεωμένη Mercedes E-Class θα είναι στη Γενεύη. Μαζί με τρεις νέες AMG!

cars

Νέες φωτογραφίες από τo «ελληνικό» Chaos των 3.000 ίππων

cars

Σωστά η Ferrari μπήκε στα SUV με την Purosangue; Ο Frank Stephenson έχει την απάντηση (video)

cars

Τα τρετράποδα ρομπότ της Ford πιάνουν δουλειά! (Video)

cars

To ηλεκτρικό Hyundai Kona στην Ελλάδα. Από 37.990 ευρώ

cars

Πιθανή μείωση μοντέλων στην Jaguar Land Rover

cars