CARSNEWS
AUTONEWS

Η BMW δεν είναι οπαδός του ρετρό design.

Αν ρίξεις μία ματιά στην πρόσφατη ιστορία των concepts της BMW, θα διαπιστώσεις ότι ανεξαρτήτως κατηγορίας, τα πρωτότυπα που έχουμε δει μοιράζονται την ίδια αύρα καλαισθησίας και σεβασμού στο παρελθόν. Ιδίως όταν η γερμανική εταιρία κάνει ένα από τα χαρακτηριστικά “Hommage” μοντέλα της, όπως την έχουμε δει να κάνει για το Villa d’Este Concorso d’Eleganza, το κοινό σχεδόν την παρακαλάει να λανσάρει το όποιο νέο concept, στην παραγωγή. Η BMW όμως αρνείται και θα συνεχίσει να αρνείται καθώς έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία πάνω στο θέμα του ρετρό σχεδιασμού και δεν πρόκειται να την αλλάξει σύντομα.

Αισθάνομαι πως το ρετρό design δουλεύει καλύτερα αν θέλεις να “προσανατολίσεις” μία μάρκα που έχει χάσει τον δρόμο της. Θέλεις να εντοπίσεις τις ρίζες σου και να συνεχίσεις στο μονοπάτι που ήσουν επιτυχημένος.

Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι ακριβώς απαραίτητο για τις μάρκες μας σε αυτό το σημείο. Αλλά δεν ξεχνάμε την κληρονομιά μας.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group, Adrian van Hooydonk απαντώντας στα ερωτήματα που εύκολα προκύπτουν αν κοιτάξεις την εντυπωσιακή 3.0 CSL Hommage, την 2002 Hommage ή την M1 Hommage του 2008 και τις εντάξεις στην γενικότερη ρετρομανία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Με πιο απλά λόγια, ξέχνα την όποια προοπτική μίας ρετρό αναβίωσης από την BMW. Η εταιρία μπορεί να δανείζεται στοιχεία από το παρελθόν της αλλά κοιτάει μπροστά για να “φουντώσει την φλόγα” και δεν έχει σκοπό να μείνει πίσω “λατρεύοντας τις στάχτες”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο van Hooydonk.

The post Η BMW δεν είναι οπαδός του ρετρό design. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volkswagen e-Golf. Στην υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

cars

Μercedes plug-in υβριδικά. Οικολογία και οικονομία σε πρώτο πλάνο

cars

Θεσσαλονίκη: Κατάνυξη στην υποδοχή τμήματος του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομματιού από Τίμιο Ξύλο στον Άγιο Δημήτριο

Bury

Αργεί ακόμα το επόμενο Subaru WRX…

cars

Stoiximan Super League: Κορυφή ο ΠΑΟΚ και χαμός στη μάχη του τίτλου

Bury

#allforsafety –  Οι λογαριασμοί της Mercedes-Benz στα social media είναι αφιερωμένοι στο θέμα της ασφάλειας των οχημάτων

cars

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στο ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα των προεδρικών εκλογών

cars

Το νέο supercar του Gordon Murray συνδυάζει το “fan car” με την F1!

cars

Nissan Leaf e+ concept. Ένα πειραματικό hot-hatch με 4WD και 308 ίππους!

cars