CARSNEWS
MARKET

Η BMW ετοιμάζει το εργοστάσιο της στην Γερμανία για την παραγωγή του Mini Countryman

Η μάρκα Mini της BMW θα λανσάρει φέτος μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του compact SUV Countryman καθώς ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα των EV, με τρία μοντέλα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το νέο Countryman θα προσφέρει περισσότερο χώρο από το απερχόμενο αυτοκίνητο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BMW. Θα χρησιμοποιεί την ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα FAAR με τις μικρότερες BMW όπως η Σειρά 1.

Το Countryman θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία της Γερμανίας, μαζί με τις Σειρά 1, Σειρά 2 Gran Coupe και Σειρά 2 Active Tourer της BMW.

Η παραγωγή Countryman μεταφέρεται στη Λειψία από τον εργολάβο κατασκευαστή VDL Nedcar στην Ολλανδία. Η παραγωγή του στη Λειψία θα είναι η πρώτη φορά που ένα Mini θα κατασκευαστεί παράλληλα με μοντέλα BMW και η πρώτη φορά που ένα Mini θα κατασκευαστεί στη Γερμανία.

Εκτός από το πλήρως ηλεκτρικό Countryman, το SUV θα πωλείται επίσης με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανέφερε η BMW. Αναμένεται να εγκαταλείψει την plug-in υβριδική έκδοση, η οποία ήταν το πρώτο plug-in όχημα της Mini.

Το ηλεκτρικό Countryman θα ακολουθηθεί από το μικρό ηλεκτρικό SUV Aceman και μια ηλεκτρική έκδοση του νέου χάτσμπακ της Mini, επεκτείνοντας τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της πριν από τον εξηλεκτρισμό της μάρκας το 2030, δήλωσε η Stefanie Wurst, επικεφαλής της εταιρείας.

Αλλά η BMW μπορεί επίσης να κατασκευάσει νέα ηλεκτρικά Mini στο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Αρχικά, η China JV ήταν προγραμματισμένη να κατασκευάσει όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας Mini, συμπεριλαμβανομένων των EV για εξαγωγή στην Ευρώπη. Η BMW επανεξετάζει το σχέδιο λόγω των εντάσεων μεταξύ της Δύσης και της Κίνας.

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζει επί του παρόντος το μοντέλο Mini Electric που τροφοδοτείται με μπαταρίες, το οποίο πρόκειται να αντικατασταθεί από τα EV που αναπτύχθηκαν από την Κίνα.

Related Articles

How To Use Knife in The Kitchen

cars

Mercedes-AMG: «Αλλάζει το παιχνίδι η νέα C 63»

cars

Οδηγούμε το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid 4WD

cars

To hypercar των 1.900 αλόγων που δεν θα οδηγήσεις ποτέ

cars

Ρεκόρ ταχύτητας 412 χλμ./ώρα δίχως «άχνα» (+video)

cars

Θρήνος στο motorsport, πέθανε από καρκίνο ο Τζον Αντρέτι

cars

Ίδιο 0-100 με το GR86 το νέο Toyota Prius!

cars

Το Hyundai i30 N Project C έρχεται πιο επιθετικό

cars

Το Toyota C-HR Prologue προλογίζει το νέο C-HR

cars