CARSNEWS
NEW MODELS

Η BMW θα παίρνει μπαταρίες από την Northvolt AB

Τα ανώτατα στελέχη της BMW αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη Northvolt ΑΒ η οποία θα τους δίνει μπαταρίες για τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Όπως έγινε γνωστό, οι Γερμανοί θα πληρώσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ για να παίρνουν μπαταρίες από αυτή. Η Northvolt AB ιδρύθηκε το 2016 από τους κ. Peter Carlsson και Paolo Cerruti οι οποίοι εργάζονταν στην Tesla και αποφάσισαν να φύγουν από αυτή και να ακολουθήσουν τον δικό τους επιχειρηματικό δρόμο.

Η σουηδική εταιρεία θα είναι ο τρίτος προμηθευτής μπαταριών της BMW και ο πρώτος Ευρωπαίος, καθώς ως τώρα η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργαζόταν με την κινεζική Contemporary Amperex Technology Co. Ltd και τη νοτιοκορεατική Samsung SDI. Ως γνωστόν, η BMW σχεδιάζει να επεκταθεί με δυναμικό τρόπο τα επόμενα χρόνια στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και εκδόσεων των μοντέλων της με κινητήρες υβριδικής διάταξης και Plug-in Hybrid. 

Η iX3 έκανε την αρχή στην «μετά i3 εποχή» της γερμανικής εταιρείας σε αυτόν τομέα και η i4 έπεται εντός της επόμενης χρονιάς. Στόχος των στελεχών της εταιρείας είναι να έχει στην γκάμα της 25 οχήματα αυτής της τεχνολογίας ως το 2025, ενώ και το τμήμα Motorsport θα εμπλακεί με τη δημιουργία αντίστοιχων εκδόσεων. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aπολαύστε ένα “αγροτικό” με… 3.000 άλογα! (Video)

cars

To ονειρικό αυτοκίνητο της Yamaha

cars

Η στιγμή της σύγκρουσης δύο κρουαζιερόπλοιων στο Μεξικό – Video

cars

Throwback Sunday: Το βλέμμα του Μίδα και το VW Phaeton

cars

Με αυτά τα τρακτέρ σίγουρα δε θα έκλειναν δρόμους

cars

Θα αγοράζατε το νέο VW Polo Sedan με τα 550 λίτρα αποθηκευτικού χώρου;

cars

Χάλκη: Η Citroen και το πρώτο GR-Eco Island της Ελλάδας

cars

Jeep Wrangler 4xe: Το Δεκέμβριο η αποκάλυψη του plug-in υβριδικού off roader (βίντεο)

cars

Το τερμάτισε: Στέλεχος της Red Bull θέλει οι πιλότοι της ομάδας του να κολλήσουν Κορωνοϊό!

cars