CARSNEWS
MARKET

Η BMW Σειρά 7 έφτασε τις 2 εκατομμύρια μονάδες

Η BMW Σειρά 7 έφτασε στο ορόσημο των 2 εκατομμυρίων μονάδων και το γιόρτασε, στο πιο ιστορικό εργοστάσιο της φίρμας. Η ναυαρχίδα των Βαυαρών συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις του Dingolfing εδώ και 45 χρόνια, μετρώντας αισίως 7 γενιές και έχοντας περάσει με την τελευταία της στην ηλεκτροκίνηση.

Η υπ’ αριθμόν 2.000.000 7άρα είναι μια μαύρη xDrive60i με καφέ δερμάτινο σαλόνι, το οποίο μάλιστα αποτελείται από βιώσιμα υλικά. Οι προεργασίες για την έναρξη παραγωγής της G70, η οποία διατίθεται τόσο ως υβριδική (κανονική και plug-in) και ηλεκτρική (βλέπε i7) επέβαλλαν την επένδυση πάνω από 300 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής. Η βαυαρική φίρμα έφερε την επανάσταση, με μια διαδικασία κατά την οποία τα αυτοκίνητα οδηγούνται αυτόνομα από τη γραμμή παραγωγής στην περιοχή όπου γίνονται οι τελικοί έλεγχοι. Η BMW δηλώνει επίσης με περηφάνια ότι παράγει ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες για την i7 στο ίδιο μέρος, δίχως ανάγκη για εξωτερικούς προμηθευτές.

Ο Βαυαρός κατασκευαστής παράγει τη Σειρά 7 στο Dingolfing από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς του πολυτελούς σεντάν το 1977. Η πρώτη 7άρα (E23) κυκλοφόρησε με επαναστατικά στοιχεία για την κατηγορία, όπως στάνταρ υδραυλικό τιμόνι, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δύο προγράμματα οδήγησης και υπολογιστή, για να αποκτήσει στις δυο επόμενες γενιές (E32 και E38, ντεμπούτο το 1986 και το 1994 αντίστοιχα) καλούδια όπως ABS, αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα πλοήγησης, αερόσακους και πολλά άλλα.

«Η BMW Σειρά 7 είναι το κορυφαίο μας μοντέλο», σχολίασε ο διευθυντής του εργοστασίου, Christoph Schroder. «Σε αυτό συνδυάζουμε την πολυτέλεια και τις τελευταίες τεχνολογίες. Όπως κανένα άλλο μοντέλο, αντιπροσωπεύει τις καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και τώρα την ηλεκτρική μας επίθεση στην πολυτελή κατηγορία. Αυτό που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο είναι ότι το παράγουμε εδώ από τότε που παρουσιάστηκε, πριν από 45 χρόνια».

Το εργοστάσιο της BMW στη Βαυαρία είναι ένα εκ των περισσότερων από 30 εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, που  συναρμολογούν οχήματα για τις παγκόσμιες αγορές. Είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της μάρκας στην Ευρώπη και υπεύθυνο για την παραγωγή -πέραν της 7άρας- των Σειρά 4, Σειρά 5, Σειρά 6, Σειρά 8 και iX, με την ετήσια δυναμική του να διαμορφώνεται κοντά στις 250.000 μονάδες.

Related Articles

Ανανεώθηκε το Opel Combo Life

cars

Alfa Romeo Concepts, έργα τέχνης σε τέσσερις τροχούς

cars

Δείτε την τσεϊμσμποντική Jaguar C-X75 που βγαίνει σε δημοπρασία

cars

How To Use Knife in The Kitchen

cars

Ποιο χρώμα αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκε περισσότερο το 2019

cars

Ξέφρενο Tesla προκάλεσε δυστύχημα με 2 νεκρούς

cars

Ένα στρατιωτικού τύπου Ford Ranger παρέδωσε η Ricardo

cars

Τι πρέπει να κάνει ο οδηγός για να μην κοιμηθεί στο τιμόνι

cars

Τα αυτοκίνητα Kia στην κορυφή της αξιοπιστίας στις ΗΠΑ

cars