CARSNEWS
AUTONEWS

Η BRM ανασταίνει την Type 15 με τον απίστευτο twin-supercharged V16!

Η μόδα των continuation μοντέλων φαίνεται πως ήρθε για να μείνει και η τελευταία μάρκα που όχι μόνο υποκύπτει, αλλά “ανασταίνεται” για να το κάνει, είναι η British Racing Motors (BRM) που ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή, 3 αυθεντικές αναπαραγωγές της θρυλικής Type 15 – ενός αγωνιστικού που μπορεί να μην έγραψε ιστορία με τις νίκες του αλλά έμεινε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό των οπαδών της Formula 1 χάρη στον απίστευτο twin-supercharged V16 με χωρητικότητα 1,5 λίτρων και έναν από τους πλέον χαρακτηριστικούς ήχους!

Σύμφωνα με την BRM, τα “continuation” μονοθέσια κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Hall & Hall στο Bourne της Αγγλίας στις ακριβείς προδιαγραφές του αυθεντικού. Κι όταν λέμε “ακριβείς προδιαγραφές” το εννοούμε καθώς οι μηχανικοί θα έχουν το προνόμιο να δουλέψουν με περίπου 20.000 αυθεντικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5.000 blueprints, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για οποιοδήποτε όχημα εκείνης της εποχής. Αυτό σημαίνει ότι η BRM δεν πρόκειται να κάνει εικασίες αλλά θα αναπαράγει την Type 15 “ακριβώς όπως ήταν” και όχι με την μορφή μίας μοντέρνας ερμηνείας.

Το μονοθέσιο λοιπόν, θα βασίζεται στο ίδιο χαλύβδινο πλαίσιο τύπου σκάλας και θα κινείται από τον ίδιο twin-supercharged V16, με χωρητικότητα 1,5 λίτρων και περιεχόμενη γωνία 135 μοιρών ο οποίος αναμένεται να παράγει περί τα 600 άλογα στροφάροντας μέχρι τις 12.000 σ.α.λ. τουλάχιστον και θα συνδυάζεται με ένα μηχανικό, 5-τάχυτο κιβώτιο! Φαντάσου για μία στιγμή περισσότερα από 600 άλογα από έναν κινητήρα 1,5 λίτρων με την τεχνολογία της δεκαετίας του ’50 σε ένα αγωνιστικό που δεν ζυγίζει περισσότερα από 736 κιλά. Μιλάμε για ένα πραγματικό κτήνος που στηριζόταν στην ανάρτηση με υστερούντες βραχίονες εμπρός και μία διάταξη de Dion πίσω και σε ελαστικά της εποχής για να παρέχουν την πρόσφυση!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η BRM θα κατασκευάσει μόλις 3 “continuation” Type 15 και η ένα εξ αυτών έχει το όνομα του John Owen, του υιού του επικεφαλής της αγγλικής ομάδας, Sir Alfred Owen. Οι άλλες δύο, αναζητούν ακόμα ιδιοκτήτες και η BRM έχει θέσει έναν όρο: όποιος τελικά επιλεχθεί, θα πρέπει να χρησιμοποιεί την Type 15 του. Δεν προορίζεται για μουσειακό έκθεμα, ούτε για να κλειστεί σε ένα γκαράζ και να μην την δει ποτέ το φως του ήλιου. Ο δεύτερος όρος είναι αυτονόητος καθώς όποιος προσπαθήσει να κάνει δική του μία Type 15, θα πρέπει να έχει τον τραπεζικό λογαριασμό που στηρίζει την επιθυμία του, αφού όταν μιλάμε για κάτι τόσο ειδικό και τόσο σπάνιο, περιμένουμε πως η τιμή του θα είναι πολύ, πολύ υψηλή!

The post Η BRM ανασταίνει την Type 15 με τον απίστευτο twin-supercharged V16! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Subaru BRZ μας δείχνει το πρόσωπο του.

cars

Ford. Υποστήριξη σε ενδιαφέρον και επίκαιρο συνέδριο

cars

Το VW Tiguan facelift ντεμπουτάρει με “καυτή” R έκδοση!

cars

Hyundai Kona Hybrid. Ένα ολοκληρωμένο υβριδικό

cars

Ανακοινώθηκαν τα προγράμματα των Κυπέλλων Αναβάσεων για το 2024

cars

Παράνομο παρκάρισμα, υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη άδειας οδήγησης – Οι τροχαίες παραβάσεις που διατηρούν τα… πρωτεία

cars

Με το νέο Skoda Kamiq  στα μπάνια του λαού!  Στην Voulitsa με τα ..1000cc!

cars

Ντεμπούτο για το ευρωπαϊκό Toyota Highlander!

cars

Σοκαριστικό βίντεο – Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα δικαστήρια στη δίκη του Τραμπ

Bury