CARSNEWS
AUTONEWS

Η Chevrolet Corvette “έγραψε” 7:29,9 στο Nurburgring!

Πριν από μερικούς μήνες η Chevrolet έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα παρουσιάζοντας την πρώτη κεντρομήχανη Corvette στην ιστορία της. Η C8 Corvette είναι τόσο σημαντική για την αμερικανική εταιρία που έχει ήδη ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη της. Ένα ντοκιμαντέρ που θα δημοσιευθεί σε δύο μέρη και κρύβει μία πολύ ενδιαφέρουσα έκπληξη: τον χρόνο που κατέγραψε το αυτοκίνητο στην πίστα που θεωρείται από πολλούς και αντιμετωπίζεται από τους κατασκευαστές ως το απόλυτο μέτρο σύγκρισης. Ναι, η Chevrolet Corvette, η πρώτη κεντρομήχανη Corvette, σταμάτησε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά και 29,9 δευτερόλεπτα και αν αυτός ο χρόνος από μόνος του δεν σου λέει τίποτα, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Η C8 Corvette κινείται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V8 με χωρητικότητα 6,2 λίτρων και απόδοση 495 ίππων και 637 Nm ροπής χάρη στο προαιρετικό Z51 Performance Package με το οποίο εξοπλιζόταν και το αυτοκίνητο στο Nurburgring. Ένα πακέτο που εκτός από την μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη, βελτιώνει την Corvette προσθέτοντας μεγαλύτερα φρένα, διαφορετικά ελαστικά, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και αναβαθμισμένη αεροδυναμική. Το 7:29,9 που κατάφερε ο Oliver Gavin στο τιμόνι της νέας Corvette είναι ένας εντυπωσιακός χρόνος δεδομένου του γεγονός ότι αυτή είναι η “βασική” έκδοση ενός αυτοκινήτου που δεν κοστίζει περισσότερα από 60.000 δολάρια στις Η.Π.Α. – άντε, λίγο περισσότερο λόγο του Z51 Performance Package.

Έτσι, ναι μεν η νέα Corvette δεν είναι η ταχύτερη Chevrolet καθώς υπάρχει το 7:19,6 της C6 Corvette ZR1 από το 2009 αλλά είναι ταχύτερη από άλλα, εξαιρετικά ικανά και πάρα πολύ ακριβότερα μοντέλα όπως το Audi R8 V10 Plus (7:32,00), το Honda NSX (7:36,00) και η Ferrari 458 Italia (7:38,00). Είναι ταχύτερη επίσης από ισχυρότερα μοντέλα όπως η Alfa Romeo Giulia QV και η Shelby Mustang GT350R. Παρά τα 150 άλογα που την χωρίζουν από αυτή, η νέα Corvette βρίσκεται μόλις 13 δευτερόλεπτα πίσω από την ταχύτερη Camaro, την ZL1 1LE του 2017 με τον supercharged V8 των 650 ίππων! Φαντάσου για τι θα είναι ικανές η Z06 και η ZR1 όταν αυτές αποκαλυφθούν από την Chevrolet!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Mustang Cobra Jet 1400. Ο σιωπηλός δολοφόνος…

cars

Συνελήφθη 53χρονος στην Αρκαδία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

cars

Ford Transit Connect. Με μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και πολύ χαμηλή κατανάλωση

cars

Cupra Formentor. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 45900 Ευρώ

cars

Η SSC ανεβάζει τον πήχη με τα Striker και Aggressor.

cars

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

cars

Η Volkswagen επιλέγει το “GTX” για τα… καυτά ηλεκτρικά της!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Πώς επηρεάζεται από την κακοκαιρία Daniel πριν από τη σημερινή (7/9) υπερειδική στην Πλατεία Νερού

cars

Skoda: Στα σκαριά το Karoq RS

cars