CARSNEWS
AUTONEWS

Η Citroen λανσάρει το προσιτό eC3 στην Ινδία

Η Citroen απέκτησε το δικό της Spring αλλά όχι στην Ευρώπη. Η γαλλική εταιρία παρουσίασε το ολοκαίνουριο eC3, ένα μικρό και προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό crossover το οποίο βασίζεται στο C3 και προορίζεται για την αγορά της Ινδίας όντας μάλιστα το πρώτο ηλεκτρικό της στην συγκεκριμένη, τεράστια ομολογουμένως, αγορά. Το eC3 δεν διαφέρει ουσιαστικά από το βενζινοκίνητο αδερφάκι του, τουλάχιστον στιλιστικά. Διατηρεί την κομψή γρίλια που φιλοξενεί και το σήμα της εταιρίας και τα διπλά φωτιστικά σώματα και ουσιαστικά, ο μοναδικός τρόπος να τα ξεχωρίσεις είναι η θύρα φόρτισης στο εμπρός φτερό και η απουσία της απόληξης εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Μηχανικά όμως, τα δύο μοντέλα δεν έχουν καμία σχέση. Το eC3 εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος παράγει 57 ίππους και 143 Nm ροπής ενώ για την αποθήκευση της ενέργειας διαθέτει μία μπαταρία 29.2 kWh. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Citroen δεν υπόσχεται να βάλει φωτιά στον δρόμο με τις επιδόσεις του (δεν είναι αυτός ο σκοπός ύπαρξης του άλλωστε) με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 107 km/h αλλά η μπαταρία έχει επαρκή χωρητικότητα ώστε να εξασφαλίζει στο μικρό ηλεκτρικό αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων. Όταν εξαντληθεί το φορτίο δε, η αναπλήρωση του από το 10% στο 80% σε ταχυφορτιστή διαρκεί 57 λεπτά ενώ για πλήρη φόρτιση σε πρίζα 15A απαιτούνται 10 ώρες και 30 λεπτά.

Είναι σαφές λοιπόν ότι το Citroen eC3 προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα, αλλά αναμένεται να είναι στην περιοχή των €11.000 με την τρέχουσα ισοτιμία, επωφελούμενο από το γεγονός ότι κατασκευάζεται εγχώρια. Η χαμηλή τιμή πάντως έχει αντίκτυπο και στον εξοπλισμό αν και στην κορυφαία έκδοση, βρίσκουμε στοιχεία όπως η οθόνη αφής των 10.2 ιντσών, ασύρματη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, το ηχοσύστημα κ.ά. Η ουσία είναι όμως ότι το Citroen eC3 προσφέρει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων σε προσιτή τιμή οπότε κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι και αναμενόμενοι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανοιχτή σε νέες συμμαχίες η Honda.

cars

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

cars

Dacia Spring Electric. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της

cars

Formula 1: Η McLaren «τερμάτισε» τα pit stop – Έκανε την ταχύτερη αλλαγή όλων των εποχών

cars

Νέο Mitsubishi L200. Oλική αλλαγή

cars

Jaguar F-Pace facelift. Ανανέωση ουσίας.

cars

Ο κορονοϊός “παγώνει” την παραγωγή σε ολόκληρη την Ευρώπη…

cars

Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8. Το μοντέλο που ξεκινά την αλλαγή της Opel

cars

Με twin-turbo V6 680 ίππων το Le Mans Hypercar της Peugeot.

cars