CARSNEWS
AUTONEWS

Η Cupra θέλει κι άλλο ηλεκτρικό μοντέλο, μικρότερο του El Born.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το λανσάρισμα της Cupra στην αγορά ως αυτόνομη και ανεξάρτητη μάρκα και ήδη αρχίζει να διαμορφώνεται ένα σαφές πλάνο για το μέλλον. Η Cupra αρχίζει να φτιάχνει χαρακτήρα και όσο περνά ο καιρός και τα μοντέλα της θα κυκλοφορούν στην αγορά, τόσο πιο ξεκάθαρο θα γίνει το όραμα της ισπανικής εταιρίας. Ένα όραμα που δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Πάνω σε αυτό το θέμα, ο επικεφαλής της Cupra, Wayne Griffiths, δεν δίστασε καθόλου να αποκαλύψει πως στο προσεχές μέλλον, η εταιρία θα εμπλουτίσει την οικογένεια της με ένα προσιτό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το επίσης ηλεκτρικό El Born. Ένα μοντέλο που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO, “θα είναι διαθέσιμο για τις μάζες”. Ένα “αστικό” μοντέλο που θα συγκρίνεται σε μέγεθος με το Seat Ibiza, μάλλον θα χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη εκδοχή της MEB αρχιτεκτονικής και θα διαθέτει το DNA της μάρκας. Η πρόκληση όσον αφορά στο μελλοντικό EV θα είναι χωρίς αμφιβολία η βιωσιμότητα του project καθώς “είναι ευκολότερο να κάνεις αυτοκίνητα όπως η Porsche Taycan, στο άνω άκρο της αγοράς” αλλά τα πράγματα ζορίζουν όταν θέλεις να εκμεταλλευτείς μία μεγάλη κατηγορία με μικρά περιθώρια κέρδους.

Εκεί θα φανούν χρήσιμες οι συνέργειες που θα δημιουργηθούν εντός του VW Group (και όχι μόνο) ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας από τους στόχους της Cupra είναι να κατασκευάσει το επερχόμενο μοντέλο στην Ισπανία αφενός για να τονίσει την ιδιοσυγκρασία του και αφετέρου για να τονώσει την οικονομία της πατρίδας της. Πάντως ακούγεται ότι μεγάλο μέρος του design έχει οριστικοποιηθεί και δεν αποκλείεται να δούμε ένα πρωτότυπο-προπομπό ακόμα και εντός του έτους. Θα έχει ενδιαφέρον για το μέλλον και πιο σημαντικά, για την αγορά των ηλεκτρικών στην περιοχή των €20.000. Και μιλάμε για πραγματικά αυτοκίνητα και όχι απαραίτητα για ένα… statement που είναι το δεύτερο ή ακόμα και το τρίτο όχημα σε μία οικογένεια.

The post Η Cupra θέλει κι άλλο ηλεκτρικό μοντέλο, μικρότερο του El Born. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αδειλίνη: Καμία συγκάλυψη από τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών – Κινείται με ταχείς ρυθμούς η έρευνα

Bury

Το Ariel Nomad μεταμορφώνεται από την Borgwarner σε ένα ηλεκτρικό παιχνίδι!

cars

Πιλοτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη δείχνουν ότι μπορούν να υπάρξουν πόλεις χωρίς… αυτοκίνητα

cars

Ο Λιούις Χάμιλτον υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ομιλία περί «αποτυχίας»

cars

Πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού Mini Cooper SE Cabrio

cars

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στη κατηγορία της και όχι μόνο

cars

Ούτε καν η Caterham μπορεί να αποφύγει τον εξηλεκτρισμό!

cars

Το Volvo P1800 Cyan είναι το ρετρομοντέρνο στα καλύτερα του.

cars

Seat  MÓ. Ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

cars