CARSNEWS
AUTONEWS

Η Dacia επιβεβαιώνει ένα ηλεκτρικό μοντέλο για το 2021-22.

Ποιος θα το περίμενε ότι η Dacia, μία εταιρία που είναι συνώνυμη με “value-for-money” αυτοκίνητα, θα έφτανε τόσο νωρίς στο σημείο να λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο; Οι ιθύνοντες της ρουμανικής εταιρίας μάλλον και ελάχιστοι άνθρωποι που γνωρίζουν τα μελλοντικά πλάνα της καθώς η Dacia μόλις επιβεβαίωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Η αποκάλυψη ήρθε “χωμένη” βαθιά μέσα στα οικονομικά αποτελέσματα του Group και δείχνει πως το ηλεκτρικό Dacia θα έρθει μετά το Twingo ZE και πριν το πρώτο μοντέλο της Renault που θα βασίζεται στην CMF αρχιτεκτονική. Δεν αποκλείεται δε, το ηλεκτρικό Dacia να πάρει τη μορφή ενός αναβαθμισμένου και “εξευρωπαϊσμένου” K-ZE αφού είχε ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι η Renault έχει πάρει την απόφαση να προσφέρει το μικρό EV ως ένα “σημείο εισόδου στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων”. Να θυμίσουμε ότι το K-ZE είναι ένα μικρό, τύπου-crossover μοντέλο με πολύ προσιτή τιμή ώστε να προσελκύσει νέους πελάτες στην Κίνα.

Ταιριάζει στην φιλοσοφία της Dacia, ακόμα και με τις αναβαθμίσεις που αναμφίβολα έχει σχεδιάσει γι’ αυτό η εταιρία όμως υπάρχει και η πιθανότητα το πρώτο ηλεκτρικό της να είναι κάποια πιο λιτή έκδοση του Twingo ZE. Τότε θα δούμε το K-ZE να λανσάρεται στην αγορά με το σήμα της Renault, ως μία πιο φθηνή εναλλακτική για το Zoe αλλά πάνω από το EV της Dacia. Όλα αυτά είναι εικασίες όμως. Ας περιμένουμε να δούμε τα πλάνα της Dacia να υλοποιούνται στο προσεχές μέλλον.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κ. Σκρέκας: Το FSRU Αλεξανδρούπολης ενισχύει την εθνική ασφάλεια και την τοπική οικονομία

cars

Η αναβίωση του MR2 “δεν αποτελεί προτεραιότητα” για την Toyota.

cars

Κι όμως, το Subaru BRZ δεν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

cars

Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel. Γιορτάζοντας υπεροχή στον αέρα και τις πίστες.

cars

Renault Megane 1.5 dCi GT Line. Απολαυστικό και οικονομικό

cars

Formula 1: Αποκλείστηκαν οι Χάμιλτον και Λεκλέρκ από το Grand Prix των ΗΠΑ – Πως διαμορφώνεται η τελική κατάταξη

cars

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε

cars

Bentley Bentayga S. Κάνει το πολυτελές, λίγο πιο σπορ.

cars

Mini Moke. Το θυμάστε; Το επιθυμήσατε; Αποκτήστε το!!

cars