CARSNEWS
AUTONEWS

Η Dacia θα αντικαταστήσει το Lodgy με ένα νέο, 7-θέσιο SUV;

Η Dacia έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια όντας μέρος της Συμμαχίας αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι στηρίζεται σε δυσανάλογο βαθμό σε ένα μοντέλο: το Duster. Ναι, έχει και τα Sandero και Sandero Stepway τα οποίο ανανεώθηκαν πρόσφατα καθώς και το Logan αλλά είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνει το μοναδικό SUV στην γκάμα της. Έπειτα, είναι το Lodgy, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια σε μία κατηγορία που έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά και όσο… προελαύνουν τα SUVs, θα συρρικνωθεί κι άλλο.

Αφού δεν μπορείς να τους πολεμήσεις λοιπόν, πήγαινε μαζί τους. Αυτό σκέφτεται η Dacia που αν αληθεύει το γαλλικό δημοσίευμα, σκοπεύει να αντικαταστήσει το μεγάλο MPV της με ένα 7-θέσιο SUV. Αυτό όμως δεν θα είναι απλά “ένα ακόμα” SUV αλλά θα ξεχωρίζει στην γκάμα της Dacia όντας το πλέον προηγμένο τεχνολογικά, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τους πυλώνες πρακτικότητας και προσιτότητας στους οποίους βασίζεται η εταιρία. Σύμφωνα με τους Γάλλους, το επερχόμενο μεγάλο SUV θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική του Sandero και εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης με τα οποία θα εξοπλίζεται, θα προσφέρεται και με έναν 1600άρη, υβριδικό κινητήρα. Κάπως έτσι, η Dacia θα κάνει το βήμα προς τον εξηλεκτρισμό και μακριά από τους πετρελαιοκινητήρες, όπως κι άλλες μάρκες πριν από αυτήν.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε σύντομα καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως το νέο μοντέλο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα μέσα του 2021, οπότε οι επίσημες πληροφορίες δεν θα αργήσουν πολύ ακόμα.

The post Η Dacia θα αντικαταστήσει το Lodgy με ένα νέο, 7-θέσιο SUV; first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda Scala Edition S. Δεν είναι “RS” αλλά έχει 190 ίππους!

cars

Στη Θεσσαλονίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

cars

Σοκαριστική αποκάλυψη από επιζώντα της σφαγής της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova – «Σχεδόν 50 άτομα αυτοκτόνησαν»

Bury

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

AC Cobra GT: Η αναβίωση του θρυλικού roadster

cars

Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται υπέρ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της Μόσχας

cars

Nissan Leaf. Έφτασε τις 500.000 μονάδες

cars

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια

cars