CARSNEWS
AUTONEWS

Η Daihatsu ξεσαλώνει στο Tokyo Auto Salon.

Δυστυχώς, ζούμε ακόμα στην mini-εποχή του κορονοϊού και το Tokyo Auto Salon δεν πρόκειται να λάβει χώρα σε κάποια φωτεινή σάλα αλλά μόνο στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. Αυτό όμως δεν σταματά την Daihatsu που σήκωσε τα μανίκια και αποφάσισε να δώσει στον κόσμο ένα πραγματικό show από περίεργα, ενδιαφέρονται και άκρως χαριτωμένα μικρά αυτοκίνητα. Χαρακτηριστική είναι η ονομασία “Daihatsu Village Colorful Carnival” του θέματος της ιαπωνικής εταιρίας και το γεγονός ότι δίνει έμφαση σε νέους τρόπους για να διασκεδάσει κανείς.

Πρώτο στην σειρά των concepts που παρουσιάζει εικονικά η Daihatsu είναι το Hijet Jumbo Sportza Ver που όπως είναι προφανές, βασίζεται στο επαγγελματικό Hijet αλλά πετάει την πρακτικότητα από το παράθυρο για κάτι πραγματικά… τρελούτσικο. Η οροφή λάμπει δια της απουσίας της οπότε το Hijet έχει μεταμορφωθεί σε ένα speedster με μικροσκοπικό παρμπρίζ, σημαντικά χαμηλότερο από την εργοστασιακή έκδοση με περισσότερες σπορ πινελιές. Στα highlights συγκαταλέγεται η τριπλή απόληξη της εξάτμισης στο πλάι του αυτοκινήτου, τα φουσκώματα (nacelles λέγονται, εγκυκλοπαιδικά) πίσω από τα καθίσματα, το αγωνιστικό look με τα αυτοκόλλητα και τις κόκκινες ζάντες αλλά και η μεγάλη καρότσα στο πίσω μέρος. Είπαμε, το Hijet είναι επαγγελματικό ακόμα και σε αυτή τη μορφή!

Μιας που είμαστε στο θέμα των speedsters, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το Copen Spyder Ver που διατηρεί το βασικό σχήμα του kei car της Daihatsu αλλά χάνει την οροφή και αποκτά την ελάχιστη δυνατή ποσότητα παρμπρίζ για ένα αποτέλεσμα που είναι καλαίσθητο και ελαφρώς ρετρό.

Ρετρό στο μάξιμουμ είναι και το Hijet Jumbo Camper Ver που δεν γνωρίζω ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός που εξυπηρετεί, αλλά… κοίτα αυτή τη μουσούδα. Ήδη από την πρώτη ματιά, αυτό το concept σε κερδίζει όντας γλυκό και λειτουργικό.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε το Taft Crossfield Ver που ως concept, αυξάνει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του βασικού μοντέλου με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και off-road ελαστικά εκτός από τη νέα μάσκα και το καλάθι στην οροφή αλλά και το Thor Premium Ver που “ντύνεται” με εξαρτήματα της D-Sport και φοράει ένα έντονο θαλασσί χρώμα σε συνδυασμό με ασημί.

Με πιο απλά λόγια, οι προτάσεις της Daihatsu για το διαδικτυακό Tokyo Auto Salon δείχνουν ότι δεν υπάρχει όριο στην φαντασία και πως τίποτα δεν είναι εκτός ορίων όταν γίνεται με καλή διάθεση.

The post Η Daihatsu ξεσαλώνει στο Tokyo Auto Salon. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Renault Megane E-Tech Electric. Το Megane της νέας εποχής.

cars

Στην Λίμνη του Αώου με Ford Ranger 3.2 TDCi wildtrack. Περιπέτεια στην Ήπειρο

cars

Ford. Δυνατό παρών στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Alfa Romeo Tonale– Mε 287 Ευρώ το μήνα μέχρι το τέλος του έτους

cars

Πώς θα γλιτώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο διαβίωσης του αυτοκινήτου

cars

Νέο Fiat Panda. Aνανεώθηκε και διατίθεται και στη χώρα μας

cars

Toyota: Η Tesla έχει την συνταγή για το μέλλον αλλά εμείς κουζίνα και σεφ!

cars

Η Renault μας δείχνει την καμπίνα του Austral.

cars

Η Renault F1 μετονομάζεται σε Alpine!

cars