CARSNEWS
AUTONEWS

Η DeLorean θα λανσάρει “νέα” DMC-12. Έχε το νου σου!

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’80, όχι εξαιτίας της μεγάλης εμπορικής του επιτυχίας αλλά χάρη στην εμφάνιση του στην τριλογία “Back to the Future” 2 χρόνια μετά τον τερματισμό της παραγωγής του, αναμένεται να κάνει ξανά την εμφάνιση του στην αγορά. Ο λόγος για το θρυλικό DeLorean DMC-12 που θα κάνει χρήση του “Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act” του 2015 για να κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό νέων-παλιών αυτοκινήτων στο προσεχές μέλλον.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία επιτρέπει σε μικρές εταιρίες να κατασκευάσουν έως και 325 αυτοκίνητα ετησίως χωρίς την υποχρέωση να συμμορφώνονται με τους σύγχρονους κανονισμούς ασφάλειας όπως διαμορφώνονται από την NHTSA. Ο νόμος υποτίθεται πως θα περνούσε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2016 αλλά η NHTSA δεν κατέθεσε τις απαραίτητες οδηγίες μέχρι τη στιγμή που έγινε δέκτης μίας μήνυσης και αναγκάστηκε να αναλάβει δράση. Έτσι, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο 120 σελίδων που περιγράφει τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται γι’ αυτή την ειδική περίπτωση και η DeLorean Motor Company που έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα της ομώνυμης μάρκας δήλωσε ότι μπορεί πλέον να προγραμματίσει την παραγωγή των “νέων” DMC-12.

Γι’ αυτά, θα χρησιμοποιηθεί το υπάρχον stock, εμπλουτισμένο με ορισμένες σύγχρονες πινελιές. Για παράδειγμα, τα “νέα” DMC-12 αναμένεται να αποκτήσουν έναν μοντέρνο κινητήρα απόδοσης 300-350 ίππων και να εξοπλιστούν με αναβαθμισμένο εσωτερικό και σύγχρονη τεχνολογία. Φυσικά, τίποτε δεν είναι απολύτως οριστικό καθώς η μονοθεσία πρέπει να περάσει το στάδιο της διαβούλευσης πριν ψηφιστεί επισήμως και αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις Προεδρικές εκλογές που μπορεί να επηρεάσουν την ταχύτητα με την οποία θα εξελιχθεί η υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, η DeLorean θέλει να προχωρήσει με τα σχέδια της και θα το κάνει μόλις μπορέσει, οπότε έχε το νου σου!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

cars

Citroen C3 AirCross C-Series

cars

Νέο Opel Astra. Στη φάση των τελικών δοκιμών πρίν τη παρουσίασή του

cars

Lexus LBX: Ένα νέο SUV σχεδιασμένο για Ευρωπαίους οδηγούς

cars

Στις 15 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει η Toyota το “Hypercar” της.

cars

Βρετανία: Πολύ συγκινημένη η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ από τα μηνύματα υποστήριξης

cars

Το νέο concept της Skoda ονομάζεται Slavia.

cars

Νέα BMW 4 Series Gran Coupe. Στιλ και χώροι.

cars

Dacia. Mία «μικρή» μάρκα με ιστορία και κυρίως μέλλον

cars