CARSNEWS
AUTONEWS

Η Dodge παραδέχεται ότι η μέρες του Hellcat V8 είναι μετρημένες.

Τα τελευταία χρόνια, οι petrolheads στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ζούνε σε έναν παράδεισο. Σε μία χρυσή εποχή όπου τα διαθέσιμα muscle cars είναι ευρέως διαθέσιμα και ισχυρότερα από ποτέ. Η απόκτηση ενός αμερικανικού muscle car με 400 ίππους είναι κάθε άλλο παρά δύσκολη και στο επίκεντρο του πολέμου της ιπποδύναμης βρίσκεται η Dodge με τον Hellcat V8 που προσφέρει πολύ μεγάλες ιπποδυνάμεις για σχετικά χαμηλές τιμές. Αυτό όμως δεν διαρκέσει πολύ ακόμα καθώς ο επικεφαλής της Dodge, Tim Kuniskis, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι οι ημέρες του εν λόγω ιπποφορβείου είναι μετρημένες και ο λόγος γι’ αυτό είναι προφανής.

Αυτή τη στιγμή, η αμερικανική εταιρεία έχει τοποθετήσει τον supercharged V8 των 6,2 λίτρων όπου μπορεί να τον χωρέσει ενώ την ίδια ώρα, δεν προσφέρει κανένα απολύτως εξηλεκτρισμένο μοντέλο. Δεν μιλάμε για ηλεκτρικό, αλλά για κάποια έκδοση με οποιαδήποτε μορφή εξηλεκτρισμού. Κάπου λοιπόν θα μπει ένα φρένο και ο Kuniskis αποκάλυψε ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει τον δεινόσαυρο (από πλευράς τεχνολογίας) που λέγεται Hellcat V8 για πολύ ακόμα καθώς η συμμόρφωση του στους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς, αποδεικνύεται μία ιδιαίτερα δαπανηρή υπόθεση.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι μετρημένες και οι ημέρες των… επιδόσεων. Σε αντίθεση με την πρώτη παρακμή του muscle car, αυτή τη φορά οι κατασκευαστές δεν θα θυσιάσουν τις επιδόσεις που προσφέρουν αυτά τα οχήματα για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να βελτιώσουν την κατανάλωση καυσίμου. Έχει ήδη αποδειχθεί ότι μπορεί να επιτευχθεί ένα άκρως αξιόλογο αποτέλεσμα με την βοήθεια της τεχνολογίας του εξηλεκτρισμού και δεν χρειάζεται να πάμε στα άκρα των Pininfarina Battista και Rimac C_Two για να βρούμε τις αποδείξεις. Απλά θα πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι το μέλλον των muscle cars μπορεί να μην περιλαμβάνει την ηχητική υπόκρουση ενός μεγάλου V8…

The post Η Dodge παραδέχεται ότι η μέρες του Hellcat V8 είναι μετρημένες. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο ασταμάτητος Φερστάπεν νίκησε και στο γκραν πρι του Βελγίου

cars

Jeep Gladiator. Ικανό και με τη βούλα

cars

Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric. Απολαυστικό και περιβαλλοντικά φιλικό

cars

Παραβάσεων το ανάγνωσμα: Οι Έλληνες οδηγοί δεν φοράμε κράνος, ούτε ζώνη, ενώ δεν έχουμε ούτε δίπλωμα οδήγησης

cars

Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 18/3/2024

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

Η Abarth γιορτάζει με την μοναδική 1000 SP.

cars

Μήπως η Toyota εξετάζει μία ακόμα πιο ακραία έκδοση του Yaris;

cars