CARSNEWS
NEW MODELS

Η Dorna βοηθά οικονομικά τις ομάδες του MotoGP

Ο Ισπανός «ισχυρός άνδρας» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μοτοσικλετών, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο της εφημερίδας «AS», τόνισε πως πρόθεση της Dorna είναι να συμβάλλει οικονομικά ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των αναβατών, όσων ομάδων έχουν πληγεί από τη μη διεξαγωγή αγώνων λόγω κορωνοϊου.

Ως γνωστόν, λόγω της πανδημίας του COVID-19 έχουν αναβληθεί οι πρώτοι πέντε αγώνες της φετινής σεζόν, ενώ ακόμα δύο οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για τον Μάιο σε Γαλλία και Ιταλία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ή μπορεί και να ακυρωθούν εντελώς.

Όλη αυτή η αναστάτωση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις ομάδες των δύο μικρότερων κατηγοριών, καθώς και στις «δορυφορικές» του MotoGP, οι οποίες δεν εισπράττουν χρήματα από τους χορηγούς τους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο Ezpeleta τόνισε πως κάθε αναβάτης της Moto2 και της Moto3 θα πάρει από τη Dorna 25.000 ευρώ, ενώ για τις ομάδες του MotoGP θα υπάρξει ανάλογη μέριμνα και για τους οδηγούς αλλά και για το προσωπικό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, η σεζόν στο MotoGP θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 13 αγώνες, όπερ σημαίνει πως στην περίπτωση που δεν υπάρξουν διαθέσιμα Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος του 2020 ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποια γκραν πρι και τον Ιανουάριο του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι ομάδες της F1 ζητούν να αναβληθούν οι αλλαγές για το 2021

cars

ΜΜΜ: Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων

cars

Η απόλυτη ηλεκτρική κόντρα: Τesla Model S Raven vs Porsche Taycan Turbo S

cars

Ιδού οι 8 (συν 2) υποψήφιοι αντι-Vettel για τη Ferrari

cars

H Tesla αναζητά την κατάλληλη τοποθεσία για τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής του Cybertruck

cars

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo έρχεται το 2022

cars

Η Mercedes-AMG θα πάρει πίσω το ρεκόρ στο ring από την Porsche Panamera!

cars

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για τη Lamborghini το 2019

cars

Οι κατασκευαστές με έντονη δραστηριότητα στην Κίνα έχουν τώρα πλεονέκτημα

cars