CARSNEWS
NEW MODELS

Η DS Automobiles αποκάλυψε το νέο DS 9 (video)

Το DS 9 είναι το καινούργιο μοντέλο της DS Automobiles το οποίο έρχεται να προστεθεί στα DS 7 Crossback και DS 3 Crossback. Το νέο πολυτελές sedan της γαλλικής εταιρείας έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης και τεχνολογικής αρτιότητας, με σκοπό να διακριθεί στην άκρως ανταγωνιστική πολυτελή μεγάλη κατηγορία.

Το μήκος του DS 9 φτάνει τα 4.93 m, το πλάτος τα 1,85 m και το μεταξόνιό του τα 2,9 m. Η σχεδίασή του ακολουθεί τα πρότυπα που έχει θεσπίσει η DS Automobiles για τα οχήματά της, τόσο αναφορικά με το αμάξωμα όσο και σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό. Βασίζεται στην πλατφόρμα «EMP2» γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχει υβριδικής διάταξης κινητήρα, το σύστημα «E-TENSE» όπως το ονομάζουν στην εταιρεία. Το αμάξωμά του είναι τετράθυρο αλλά σχετικά κεκλιμένο προς τα πίσω ώστε να θυμίζει coupé και να είναι πιο κομψό αισθητικά, ενώ το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με πολύ καλής ποιότητας δέρμα nappa ή alcantara, αναλόγως του εξοπλισμού. Σε ό,τι αφορά στον τελευταίο, το DS 9 θα διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα: «Bastille», «Rivoli», «Performance» και «Opéra».

Αρχικά, το καινούργιο μοντέλο θα διατίθεται με το Plug-in Hybrid υβριδικό σύστημα «E-TENSE» μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 225 PS. Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμες και οι πιο ισχυρές εκδόσεις του, μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 250 PS και 360 PS, αντίστοιχα..

Το DS 9 Plug-in Hybrid των 225 PS διαθέτει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 110 PS και μέγιστης ροπής 320 Nm. Θα μπορεί να κινηθεί και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο με μέγιστη αυτονομία 40-50 km (πρωτόκολλο «WLTP»). Εκτός αυτού, το σύστημα «E-TENSE» έχει άλλα τρία προγράμματα, το «Hybrid», το «Sport» και το «e-Save» όπου η ηλεκτρική ενέργεια θα διατηρείται στις μπαταρίες 11,9 kWh και θα χρησιμοποιείται όταν χρειαστεί.

Στην έκδοση των 360 PS, το DS 9 θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και ο δεύτερος θα κινεί τους πίσω τροχούς, μετατρέποντάς το και σε τετρακίνητο. Εκτός αυτών, θα διατίθεται και σε έκδοση μόνο με τον 1.6 «PureTech» των 225 PS. Τέλος, το νέο DS 9 θα διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων «EAT8» και οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτιστούν πλήρως με μιάμιση ώρα μέσω ταχυφορτιστή 7,4 kW.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο ασφαλές είναι ένα ηλεκτρικό Polestar 2 σε σύγκρουση;

cars

Έτοιμη για την Γενεύη η ανοιχτή Aston Martin Vantage Roadster

cars

Ποιο ηλεκτρικό κατάφερε να τα ρίξει στο Tesla Model S; (video)

cars

Τι κερδίζουν οι χρήστες εταιρικών ΙΧ με το νέο τρόπο φορολόγησης (Παραδείγματα)

cars

Δεκέμβριος 1944: Οι δρόμοι των ομήρων

cars

Στην Ελλάδα το νέο MINI Countryman. Από 27.546 ευρώ

cars

Τα δέκα πιο «τρελά» αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ (video)

cars

Με 450 ίππους το νέο Audi RS3;

cars

Ο Russell επανέφερε την Williams στην κορυφή οκτώ χρόνια μετά! (video)

cars