CARSNEWS
AUTONEWS

Η F1 αισιοδοξεί πως θα ξεκινήσει τον Ιούλιο!

Επιτέλους έχουμε κάποια καλά νέα. Καθώς η πανδημία δείχνει να υποχωρεί σε ολόκληρο τον κόσμο, τουλάχιστον το πρώτο “κύμα” της, οι χώρες, οι διοργανωτές και η Formula 1 ως οργανισμός φαίνονται πιο αισιόδοξοι όσον αφορά την έναρξη της σεζόν. Τόσο αισιόδοξοι μάλιστα, που ο CEO της F1, Chase Carey, έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα και ποιοι είναι οι στόχοι αναφορικά με την διεξαγωγή του.

Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε τους αγώνες στην Ευρώπη τον Ιούλιο και να συνεχίσουμε τον Αύγουστο και μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου, με τον πρώτο να λαμβάνει χώρα στην Αυστρία, στις 3-5 Ιουλίου. Τον υπόλοιπο Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα γίνουν αγώνες στην Ευρασία, την Ασία και την Αμερική και η σεζόν θα ολοκληρωθεί στον Κόλπο με το Grand Prix του Bahrein τον Δεκέμβριο πριν το κλασικό φινάλε στο Abu Dhabi, αφού έχουν γίνει 15-18 αγώνες.

Όπως πάντα, το πρωταρχικό μέλημα τόσο της Formula 1 όσο και της FIA είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και γι’ αυτό ανακοινώθηκε από τον Chase Carey πως οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τους οπαδούς που προσμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του πρωταθλήματος. Πόσοι θα είναι αυτοί οι αγώνες και πότε θα επιτραπεί ξανά η είσοδος των θεατών στις πίστες, παραμένει άγνωστο. Υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν  αλλά υπάρχει η ελπίδα πλέον ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και πως η επιστροφή σε μία κανονικότητα είναι θέμα χρόνου.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ανάμεσα στην FIA, την Formula 1 και τις ομάδες ώστε να θωρακιστεί το… προϊόν απέναντι στην επερχόμενη οικονομική κρίση αλλά αυτό θα μας απασχολήσει περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Προς το παρόν, ελπίζουμε όλοι ότι θα δούμε τα μονοθέσια να παίρνουν τις θέσεις τους στην γραμμή της εκκίνησης στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος και ο Thierry Bollore από την ηγεσία της Renault! Νέα CEO η Clotilde Delbos.

cars

Hyundai Kona Electric. Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

cars

Το νέο Fiat Topolino μπορεί να είναι ένα ιταλικό Citroen Ami

cars

Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan!

cars

Μercedes eActros. Σημείο αναφοράς

cars

Πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της Porsche Taycan Cross Turismo.

cars

Χάμιλτον στα 39α γενέθλιά του: Πρέπει να μάθεις ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ

cars

Χάρης Σταμάτης, Κώστας Ηλιού και George Caney καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου

cars