CARSNEWS
NEW MODELS

Η FCA επενδύει στην Tesla


Η FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΣΥΝΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ TESLA ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, Η FCA  ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ELON MUSK ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2020

Η ανακοίνωση δημιουργίας του «Gigafactory 4», του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία, την οποία έκανε Elon Musk προς τα τέλη του περασμένου χρόνου, ήταν από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2019. Ωστόσο, ήδη από την περασμένη άνοιξη –και πριν συγχωνευθεί με τον Όμιλο PSA– η FIAT Chrysler Automobiles είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Tesla, με σκοπό να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο ο μέσος όρος εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της πρώτης.

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, η FIAT Chrysler Automobiles συμφώνησε πέρυσι να πληρώσει στην Tesla περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2023 για επιτύχει την μείωση της μέσης τιμής διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν από την Tesla για την κατασκευή του καινούργιου εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται κάθε τρίμηνο, σε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στο φως το τετρακίνητο Toyota Yaris GR-4

cars

Τι θησαυρούς ανακαλύπτει μια… ξανθιά σε μάντρα αυτοκινήτων στο Dubai (Video)

cars

Αυτός είναι ο τρικύλινδρος δίχρονος κινητήρας της Ferrari! (video)

cars

“Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Αναλυτικά όλες οι κρατικές επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση

cars

Μια -ακόμα- εγκαταλελειμμένη Ferrari που κόβει την ανάσα

cars

Πόσο κοστίζει το Tesla killer των 1.080 ίππων;

cars

F1 ESPORTS: Ο Lando Norris του έριξε στον… χαβαλέ! (video)

cars

Διαμαρτυρίες στη Γερμανία για την Tesla

cars

Επαγωγική φόρτιση για την Jaguar I-Pace

cars