CARSNEWS
F1 & RACES

Η Ferrari απείλησε να φύγει ξανά από την F1. Ή μήπως όχι;

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Scuderia Ferrari, σχετικά με μία απειλή που η ίδια αρνείται ότι έκανε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει συζήτηση σχετικά με το αν το όριο προϋπολογισμού που θα εφαρμοστεί στη Formula 1, πρέπει λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 να πέσει ακόμα και κάτω από τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, φέρεται να είπε πως η ιταλική ομάδα θα αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αν συμβεί κάτι τέτοιο. Πράγμα που προφανώς προκάλεσε ιδιαίτερο ντόρο.

Σε βαθμό που στο Μαρανέλο αποφάσισαν να εκδώσουν διευκρινιστική ανακοίνωση που ξεκαθάριζε πως ο Binotto δεν είπε κάτι τέτοιο! Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:

«Θέλουμε να διευκρινίσουμε τι είπε ο Mattia στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Σε κανένα σημείο δεν είπε πως η Scuderia Ferrari θα αποχωρήσει από την F1, αντίθετα είπε πως δεν θα θέλαμε να βρεθούμε σε θέση να πρέπει να αναζητήσουμε κι άλλους τρόπους, παράλληλα με την F1, όπου να βρει εφαρμογή το αγωνιστικό μας DNA. Κι αυτό μόνο αν το όριο των προϋπολογισμών μειωθεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα δραστικά, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων ανθρώπων. Η παρανόηση προέκυψε από τον παραπλανητικό τίτλο του άρθρου».

Πάντως σύμφωνα με τον επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, η Ferrari και η Red Bull είναι οι δύο ομάδες που αντιστέκονται σθεναρά στην περαιτέρω μείωση του budget cap που για πολλούς είναι η μοναδική λύση για να επιβιώσουν της κρίσης όλες οι ομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Brawn GP από το Disney+

cars

Οι γόμες ελαστικών για 3 από τα 4 GP Αμερικής

cars

Πάτησε πίστα η Aston Martin AMR21 (video)

cars

Όλα τα ρεκόρ που σημείωσε ο Φερστάπεν στο «μαγικό» 2023

cars

Ο Zak Brown πιστεύει ότι η βελτίωση της McLaren θα κάνει τον Lando Norris να μείνει για πολλά χρόνια

cars

«Γιατί είμαι τόσο γ@@@να άτυχος;»: Ο Λεκλέρ εγκατέλειψε πριν την εκκίνηση του αγώνα!

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 2: Ταχύτερος ο Kimi, χαμός με το DAS

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Στην pole ξανά ο Leclerc!

cars

Έτοιμος να επιστρέψει δηλώνει ο Alonso!

cars