CARSNEWS
F1 & RACES

Η Ferrari βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του Binotto

Η Scuderia Ferrari έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν και ήδη ακούγονται ψίθυροι αλλαγής ηγεσίας.

Η ιταλική ομάδα βρίσκεται πολύ μακριά από την κορυφή, με το φετινό της μονοθέσιο, την SF100, να υστερεί ακόμα και του περυσινού δημιουργήματος του Μαρανέλο. Στην ανατρεπτική πρεμιέρα της Αυστρίας ο Charles Leclerc τερμάτισε δεύτερος, με τον Sebastian Vettel δέκατο, ενώ στη Στυρία συγκρούστηκαν μεταξύ τους και εγκατέλειψαν.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, βρίσκεται υπό πίεση και η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να ετοιμάζει ήδη διάδοχη κατάσταση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, οι John Elkann και Louis Camilleri έχουν ήδη εντοπίσει τον άνθρωπο στον οποίο σκέφτονται να επιστεφτούν την ιστορική ομάδα.

Ο λόγος για τον Antonello Coletta, ένα πρόσωπο που βρίσκεται εντός Μαρανέλο και είναι επικεφαλής των αγωνιστικών προγραμμάτων της Ferrari στα πρωταθλήματα GT. Γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1967 στη Ρώμη, εργάστηκε στην Peugeot και την Alfa Romeo, προτού μεταπηδήσει στη Ferrari το 1997.

vettel-austria20-d1000x600

Αρχικά είχε το ρόλο του συντονιστεί στο Ferrari Challenge, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2003 όταν κι έγινε επικεφαλής του τμήματος Ferrari Corse Clienti. Το 2014 προήχθη σε επικεφαλής του τμήματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων, το οποίο συντονίζει τις λειτουργίες των προγραμμάτων Corse Cliente, Ferrari Challenge, GT, F1 Clienti και XX.

Βέβαια δεν αποκλείεται ο Binottto να παραμείνει, επιστρέφοντας στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, χωρίς να ασχολείται καθόλου με το «πολιτικό» κομμάτι του σπορ.

Στην παρούσα δομή της Scuderia Ferrari, κάτω από τον Binotto βρίσκονται πέντε πρόσωπα κλειδιά με διαφορετικές αρμοδιότητες: Enrico Cardile (αεροδυναμική), Simone Resta (σασί), Enrico Gualtieri (υβριδική μηχανή), Matteo Togninalli (επικεφαλής μηχανολογός στην πίστα) και Laurent Mekies (αγωνιστικός διευθυντής).

binotto-spa16-arrivabene1000x600O Binotto διαδέχθηκε στη διοίκηση της Scuderia τον Maurizio Arrivabene αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ιταλική ομάδα στον τίτλο

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP Στυρίας

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

Ψάχνει ομάδα ο Sergio Perez!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Μπαχρέιν: Δείτε όλη τη δράση! (+video)

cars

Εν αμφιβόλω το Grand Prix Καναδά!

cars

F1 News: Andretti Unveils Incredible New HQ With Formula One Facilities Despite Refusal

cars

Formula 1: Πώς θα είναι το Grand Prix της Μαδρίτης – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε (φωτο)

cars

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία σήμερα έγινε πίστα της Formula 1

cars

Formula1: Τα νέα πρόστιμα θα μας …στραγγαλίζουν

cars

Οι ομάδες της F1 συμφώνησαν σε σημαντικές αλλαγές κανονισμών

cars

Haas’s insistent argument for keeping Andretti out of F1

cars

Άνοιξε ξανά η πίστα της Σαγκάης

cars