CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ferrari γυρνά την πλάτη στην ηλεκτροκίνηση

Σαφείς αποστάσεις από την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να κρατά η Ferrari αποκλείοντας δια στόματος Louis Camilleri το ενδεχόμενο να αποκτήσει μέσα στην επόμενη πενταετία μια πρόταση η οποία θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας κατέστησε σαφές ότι η τεχνολογία μπαταριών δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα έπρεπε να βρίσκεται, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα που σχετίζονται με την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης.

Παρόλα αυτά ο Louis Camilleri επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν την Ferrari να εξελίσσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο GT, το οποίο ωστόσο δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή πριν το 2025.

Έτσι, οι μηχανικοί στο Μαρανέλο έχουν εστιάσεις τις προσπάθειές τους στην υβριδική τεχνολογία, η οποία θα επιτρέψει στη Ferrari να πιάσει και τους ευρωπαϊκούς στόχους που αφορούν τους εκλυόμενους ρύπους.

Για να το πετύχει μάλιστα αυτό το 60% των πωλήσεών της μέχρι και το 2022 θα πρέπει να αντιστοιχεί σε υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Παράλληλα, η Ferrari αναζητά και εναλλακτικές τεχνολογίες οι οποίες θα συνδυάζουν την απαιτούμενη αποδοτικότητα με τις υπερυψηλές επιδόσεις των προτάσεών της.

Related Articles

Αυτό είναι το έντυπο κυκλοφορίας που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες όταν απαγορευτεί η κυκλοφορία

cars

Επαγγελματικά οχήματα Ford από 172 ευρώ τον μήνα

cars

Το Ariel Nomad T εκτοξεύεται με 340 άλογα!

cars

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό την Πέμπτη (17/11) – Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

cars

Πόσο κοστίζει το υπερπολυτελές van της Lexus

cars

Αυτό είναι το πιο… γλυκούλι περιπολικό στον κόσμο!

cars

Δείτε το απίστευτο σαλόνι του ελληνικού hypercar Chaos των 3.000 ίππων (Video)

cars

«Εμφύλιος» του VW Group με υπερόπλα στο 400άρι (video)

cars

Αυτό είναι το high-tech τιμόνι της νέας Mercedes S-Class

cars