CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ferrari επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής!

Το World Endurance Championship μόλις απέκτησε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον αφού η Ferrari ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την εξέλιξη ενός νέου αγωνιστικού που θα λάβει μέρος στην Le Mans Hypercar κατηγορία! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε τις υπόλοιπες εταιρίες που “τρέχουν” τα δικά τους προγράμματα αλλά όταν ένα όνομα με το ειδικό βάρος και την ιστορία της Ferrari δηλώνει την επιστροφή του, είναι είδηση που μόνο καλό μπορεί να κάνει στο άθλημα.

Όχι ότι το Cavallino Rampante έφυγε ποτέ από τους αγώνες αντοχής. Η ιταλική μάρκα διατηρεί μία σταθερή εργοστασιακή παρουσία στην GTE κατηγορία αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το πολύ μακρινό 1973 και το World Sports Car Championship που θα διεκδικήσει τη νίκη γενικής λαμβάνοντας μέρος στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με το project αφού η επιστροφή της Ferrari τοποθετείται χρονικά στο 2023 αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εταιρία επιλέγει να εστιάσει σε κάτι περισσότερο από την Formula 1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η προσπάθεια της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι μειωμένη επειδή εξελίσσει ένα LMH αγωνιστικό.

Πιθανώς να αισθάνεται ότι μπορεί στο World Endurance Championship να παρουσιάσει με καλύτερο τρόπο την υβριδική τεχνολογία της και βεβαίως, να διεκδικήσει μία νίκη που θα προστεθεί στις 9 που έχει κατακτήσει ήδη στο Le Mans.

The post Η Ferrari επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota – 5 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026!

cars

J2US: Ανατροπή με την αποχώρηση στο φινάλε από τον Νίκο Κοκλώνη

cars

Εταιρείες οδικής βοήθειας: Προσοχή στα ψιλά γράμματα!

cars

Υβριδικό το επόμενο Mitsubishi L200;

cars

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

Έφτασε και η BMW 4 Series Convertible, με υφασμάτινη οροφή.

cars

Η Yokohama απέκτησε την Trelleborg

cars

Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type.

cars

Stellantis: Ηλεκτρικά Opel Manta και Lancia Delta ως αιχμή του δόρατος.

cars