CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ferrari ετοιμάζει την “topless” SF90 Stradale!

Στα μέσα του 2019 η Ferrari προκάλεσε μαζικά φαινόμενα πτώσεως σαγονιών παρουσιάζοντας την υβριδική SF90 Stradale. Ένα hypercar που παίρνει την σκυτάλη από την LaFerrari ως το δεύτερο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας αλλά κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά συνδυάζοντας έναν twin-turbo V8 με 3 ηλεκτροκινητήρες για συνδυαστική απόδοση της τάξης των 1.000 ίππων. Όπως συνηθίζεται με τα νέα μοντέλα της Ferrari όμως, ενώ η SF90 Stradale πραγματοποίησε το ντεμπούτο ως coupe, θα είναι σύντομα διαθέσιμη και ως spider.

Τα πρώτα πρωτότυπα έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους γύρω από τη Modena και δείχνουν την γνώριμη φιγούρα της SF90 με κάποιες μικρές αλλαγές. Αλλαγές όπως για παράδειγμα η μετατόπιση της κεραίας από την οροφή στο πίσω μέρος και φυσικά, η αντικατάσταση της σταθερής οροφής με μία υφασμάτινη. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται και τίποτα άλλο για την μετατροπή… τουλάχιστον επιφανειακά. Κάτω από το αναμφίβολα εντυπωσιακό παρουσιαστικό, οι μηχανικοί της Ferrari θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε η SF90 να μην χάσει τίποτε περισσότερο από την οροφή της.

Αυτό ισχύει και για τα μηχανικά, αφού όπως έγινε στην πρόσφατη 812 GTS αλλά και στην F8 Spider, η “topless” SF90 δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο για να διαφέρει από την coupe αδερφή της. Κάπως έτσι, θα γίνει όταν με το καλό παρουσιαστεί, το ισχυρότερο cabrio στον κόσμο με 1.000 υβριδικά άλογα και ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις από την Stradale. Κι όταν λέμε χειρότερες, μην φανταστείς… Περιμένουμε το 0-100 να ολοκληρώνεται σε περίπου 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι στην περιοχή των 338 km/h. Δεν την λες κι αργή… Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda και Fiat Chrysler Automobiles στην “πισίνα” εκπομπών CO2 της Tesla.

cars

Mazda. Αναβαθμίζει e-Skyactiv X

cars

Το Mitsubishi Xpander είναι ένα minivan που θέλει να γίνει SUV.

cars

Η Porsche Taycan είναι το ταχύτερο 4-θυρο EV στο Nurburgring.

cars

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Οδηγούμε τον «ταύρο του Μαρτορέλ» το Cupra Formentor VZ5 DSG 4Drive

cars

Ford Puma. Ξεχωρίζει και για την ευκολία απόκτησης

cars

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

Τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν τιρκουάζ φλας

cars