CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ferrari ετοιμάζει το κύκνειο άσμα του μπροστιομήχανου V12 GT.

Η επιβίωση του βενζινοκινητήρα που έχει μεγαλώσει γενιές petrolheads έχει φτάσει στη σημείο να αμφισβητείται ανοιχτά πλέον. Κι αν αυτό ισχύει επιβεβαιωμένα πλέον για τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής (απλά δες πόσες εταιρίες θα γίνουν “ηλεκτρικές” τα επόμενα χρόνια), στα εξωτικά μοντέλα η κατάσταση ενδεχομένως να είναι κάπως διαφορετική. Όχι επειδή η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά επειδή κάποια πράγματα είναι συνυφασμένα με το… exclusivity ενός supercar ή ενός οχήματος πολυτελείας.

Έτσι, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το μέλλον κινητήρων όπως ο εμβληματικός V12 της Ferrari. Η λογική (ή μήπως το συναίσθημα;) λέει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει έστω κι αν είναι απαραίτητος ο εξηλεκτρισμός του για να συμβεί αυτό, όμως δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Τώρα, η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μία ειδική έκδοση της 812 Superfast χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Προς το παρόν, η ειδική 812 Superfast ονομάζεται “Versione Speciale” που δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από “ειδική έκδοση” και λειτουργεί περισσότερο ως χαρακτηρισμός παρά ως όνομα ενώ όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα διαφοροποιείται από το standard μοντέλο, περιμένουμε από τους μηχανικούς της Ferrari να κάνουν τα μαγικά τους και να μας χαρίσουν ένα πραγματικά αξιομνημόνευτο μοντέλο όπως είχαν κάνει με την 599 GTO πίσω στο 2012!

Με πιο απλά λόγια, περιμένουμε από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων να δυναμώσει πέραν των 800 ίππων και από την 812 Superfast να αποκτήσει έναν πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα. Με επεμβάσεις στην ανάρτηση και το πλαίσιο, το μεγάλο GT θα εστιάσει στην απόδοση του στην πίστα και γενικότερα, στην μεγιστοποίηση των επιδόσεων. Με πιο απλά λόγια, με την ειδική 812 Superfast, η Ferrari ψάχνει να εξαντλήσει τα όρια της συγκεκριμένης διαμόρφωσης με τον V12 στο εμπρός μέρος και την κίνηση στον πίσω άξονα. Περισσότερα πιθανώς θα ξέρουμε σύντομα καθώς ενώ η ιταλική μάρκα δεν αποκάλυψε την ημερομηνία παρουσίασης της συγκεκριμένης έκδοσης, οι φήμες λένε ότι θα την δούμε μέσα στους επόμενους μήνες ως το κύκνειο άσμα  των μπροστομήχανων V12 Ferrari…

The post Η Ferrari ετοιμάζει το κύκνειο άσμα του μπροστιομήχανου V12 GT. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Peugeot. Δίνει έμφαση στο after sales

cars

Volkswagen ID.4 GTX. Η σπορ εκδοχή του ID.4

cars

Η Mini ανανεώνεται και ετοιμάζει 3 νέα μοντέλα!

cars

Hyundai Kona Electric. Έχει επιχειρήματα

cars

Μήνυμα για συμμετοχή στις ευρωεκλογές χωρίς πόλωση απηύθυναν Πλεύρης, Παππάς και Κατρίνης

cars

Η τιτανομαχία Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League την Τετάρτη στο Mega

Bury

Η Volkswagen ετοιμάζει το νέο, ID Space Vizzion Concept για παραγωγή.

cars

Nissan. Παρουσίασε το Note e-Power AWD στην Ιαπωνία

cars

Κύπρος: Δεύτερο πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια είναι έτοιμο για άμεση αναχώρηση από το λιμάνι της Λάρνακας

cars