CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ferrari 335 S Spyder είναι το ομορφότερο αυτοκινήτου στον κόσμο!

Βραβεία και θεσμοί για το αυτοκίνητο υπάρχουν πάμπολλοι αλλά όταν σε μία επιτροπή από 25 μέλη συμμετέχουν οι μεγάλες προσωπικότητες τότε μία διοργάνωση αποκτά ειδικό βάρος. Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση και το status του Henry Ford III, του αρχιτέκτονα Peter Marino, του κοσμηματοποιού Laurence Graff, του συλλέκτη Jay Leno, του Nick Mason ή του σχεδιαστή Ralph Lauren.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι από αυτούς έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία τους στην Ferrari 335 S Spyder, αλλά overall το δημιούργημα του Scaglietti κατάφερε να αναδειχθεί ανάμεσα σε άλλα εξίσου όμορφα κλασικά μοντέλα. Κάτω από το καπό υπάρχει ο εμβληματικός για την εποχή εκείνη V12 (με περίπου 335 άλογα) με το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει μεγάλη αγωνιστική ιστορία.

Είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης το 1959 και συμμετείχε σε αγώνες στις ΗΠΑ, όπως στην Daytona, στην Virginia κ.α. Κάποια στιγμή ο κινητήρας της παρέδωσε το πνεύμα του και το κόστος επισκευής ήταν τόσο μεγάλο που το αυτοκίνητο παραμερίστηκε. Το 1963 επισκευάστηκε με 1.000 δολάρια και έκτοτε τα περισσότερα χρόνια του τα έχει περάσει ως ένα μοντέλο επίδειξης έχοντας αλλάξει διάφορα χέρια.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 2016 μια Ferrari 335 S Spider σε δημοπρασία στο Παρίσι είχε πωληθεί για 32,1 εκατομμύρια ευρώ!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτός είναι ένας γύρος στο Σίλβερστοουν με ανάποδη φορά! (video)

cars

To νέο Citroen C4 είναι γεγονός

cars

Μεγαλωμένος με… γαλλικά και πιάνο! (video)

cars

Απεβίωσε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

cars

H Mercedes ετοιμάζει νέες S-Class και EQA μέσα στο 2020

cars

Η Carlex Design κάνει τη Mercedes AMG G 63 ρουστίκ

cars

Κορωνοϊός: Πώς θα κινηθείτε με ασφάλεια στην Ολυμπία Οδό

cars

Απίστευτο: στις Φιλιππίνες πήγαν να περάσουν μια McLaren 620R για Porsche Cayman!

cars

Έτοιμη για την Γενεύη η ανοιχτή Aston Martin Vantage Roadster

cars