CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ferrari Roma μετασχηματίζεται

Η Roma αποτελεί τη νέα προσθήκη στην γκάμα της Ferrari αλλά και την αφετηρία δημιουργίας μιας νέας σειράς μοντέλων ο προσανατολισμός των οποίων θα τα καθιστά πιο φιλικά στον μέσο χρήστη.

Πέρα, λοιπόν, από τις δεδηλωμένες προθέσεις των Ιταλών να προχωρήσουν στην παραγωγή του πρώτου SUV της ιστορίας τους, το ευγενές παρουσιαστικό και η ευέλικτη αρχιτεκτονική της Ferrari Roma -ας μην ξεχνάμε ότι ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο μπροστινό τμήμα- ώθησε τους σχεδιαστές της X-Tom Design να δημιουργήσουν την coupe και shooting brake εκδοχή του ιταλικού supercar.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος η προσπάθεια μετασχηματισμού του αυτοκινήτου είναι άκρως επιτυχημένη, καθώς τόσο στην cabrio όσο και στην shooting brake έκδοση έχουν διατηρηθεί εκείνα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά για τα οποία ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή η Ferrari Roma.

Άλλωστε το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο πρόκειται να ακολουθήσει και το SUV που εξελίσσεται αυτό το διάστημα στο Μαρανέλο, εισάγοντας τη Ferrari σε μια κατηγορία που μπορεί από μόνη της να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της στο διηνεκές.  

Να θυμίσουμε ότι η Ferrari Roma εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 612 ίππους επιταχύνοντας το καλλίγραμμο coupe από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.

Related Articles

Ford Puma 1.0 EcoBoost MHPEV: Σπορ, υβριδικό και με κινητήρα Ecoboost

cars

Η McLaren προσβλέπει στην Ασία και στα υβριδικά

cars

Το Toyota GR Yaris αποκτά «μικρό» αδερφό

cars

Απλουστεύεται η διαδικασία αποστολής αυτοκινήτου σε άλλη χώρα

cars

Νέο Ford Puma Ecoboost Hybrid: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο maximum

cars

To νέο Renault Kadjar θα είναι πιο πολυτελές και θα έχει υβριδική έκδοση

cars

H προφητεία της Hyundai

cars

Ο “χορός” των πίσω καθισμάτων της νέας Mercedes-Benz GLA

cars

Ποιος σπουδαίος 24άωρος αγώνας θα διαρκέσει… 25 ώρες;

cars